Transfers

Oosting overtuigd van FC Twente-wens Weghorst, Bruggink ziet slechts één obstakel

Oosting overtuigd van FC Twente-wens Weghorst, Bruggink ziet slechts één obstakel

Het was de grote Fabrizio Romano die woensdag meldde dat Wout Weghorst en Ajax in vergevorderde gesprekken zouden zijn. De laatste tijd zijn er veel geluiden over een mogelijke overstap van de spits naar Amsterdam. Weghorst heeft zelf nog niets over Ajax gezegd, terwijl hij eerder wel zijn droom uitsprak om voor FC Twente uit te komen.

Technisch directeur Arnold Bruggink leest de Ajax-berichten ook in de media. "Alle speculaties worden als waarheid aangenomen, omdat Fabrizio het meldt", vertelt Bruggink in gesprek met ESPN. "Ik denk dat er een ander belang achter schuilt. Ik heb er ook een tijdje in gewerkt, dus ik weet een beetje hoe het in elkaar zit. Ik denk dat er altijd een soort belang is om dingen in de media te brengen."

Vanuit wie zou dat dan zijn? "Weet ik veel vanuit wie. Iemand heeft er altijd belang bij om dat ergens te brengen. Laat ik het zo zeggen: ik ben niet naïef, maar helemaal gek zijn we natuurlijk ook niet. Ik heb voor de rest geen ander nieuws dan ik eerder heb gehad. Ik ben daar vrij relaxed onder. Ik denk dat ik met de mensen en met Wout zelf heel goed contact heb."

Maar waarom is het dan niet al rond? "Het enige probleem is dat er een andere club in het spel is (Burnley FC, red.) die kan bepalen wat de prijs is. Ik kan je vertellen: wij hebben niet oneindig veel geld dat we zomaar even neer kunnen leggen. Daar heb je mee te maken", aldus Bruggink. Trainer Joseph Oosting hoort de woorden van zijn collega. "Je hebt te maken met een andere club, dat is nu eenmaal zo. Ik weet wel dat Wout graag naar ons toe wil."

Oosting geeft toe weleens contact te hebben met Weghorst. Woensdagochtend had de trainer nog contact met zijn voormalig FC Emmen-pupil, maar dat ging niet over een transfer. "Ik vraag dan hoe het met hem is, hij vraagt dan hoe het met mij is. Ik zei dat we vandaag gingen starten, dus hij heeft me succes gewenst met deze training." Dat was het? Oosting heeft bijvoorbeeld niet gezegd: 'Tot over een paar weken'? "Nee", besluit Oosting resoluut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties