Transfers

Oud-doelman FC Twente wordt keeperstrainer Jong FC Utrecht

Oud-doelman FC Twente wordt keeperstrainer Jong FC Utrecht

Timo Plattel heeft een contract getekend bij FC Utrecht. De 29-jarige oud-doelman van FC Twente wordt in de Domstad de nieuwe keeperstrainer van Jong FC Utrecht. Hij gaat werken onder Ivar van Dinteren die eerder vandaag zijn handtekening zette onder een tweejarige verbintenis als hoofdtrainer van het beloftenteam dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Plattel begon zijn carrière bij AGOVV in zijn geboortestad Apeldoorn en maakte in 2009 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. Hij speelde 46 officiële wedstrijden voor Jong FC Twente en debuteerde ook in het eerste. Op 5 mei mocht hij het doel verdedigen in de derby tegen Heracles. In Almelo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Bij gebrek aan kans op speeltijd in het eerste, verhuisde Plattel in 2017 naar Achilles '29 uit Groesbeek. Hier speelde hij geregeld tot de club begon 2018 failliet ging. Almere City hapte toe en legde de goalie vast. Hij kwam uiteindelijk tot 21 wedstrijden in het eerste, maar moest vervolgens in 2021 op 27-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn keepersloopbaan wegens een blessure.

In hetzelfde jaar kreeg hij de kans om aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van NEC. Na twee jaar heeft hij besloten om de club uit Nijmegen te verlaten en aan de slag te gaan bij Jong FC Utrecht. Hiermee maakt hij zijn debuut als keeperstrainer in het betaalde voetbal. Een mooie kans en uitdaging voor de inmiddels nog maar 29-jarige ex-doelman van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties