Transfers

'Overname Ünüvar interessant voor FC Twente': "Kan een sensatie worden"

'Overname Ünüvar interessant voor FC Twente': "Kan een sensatie worden"

Naci Ünüvar werd afgelopen seizoen door FC Twente gehuurd van Ajax. Wegens fysieke problemen wist de 21-jarige Turk zijn kans in de voorbereiding niet te grijpen en ook later in het seizoen moest Ünüvar het doen met invalbeurten. Pas in mei kreeg de linksbuiten zijn eerste basisplaats bij FC Twente. In totaal was Ünüvar goed voor drie goals en drie assists in negentien competitiewedstrijden, waarvan hij er slechts twee als basisklant speelde.

Ondanks dat Ünüvar niet helemaal uit de verf kwam in Enschede, is hij volgens de Career Advice Tool van SciSports - een bedrijf gespecialiseerd in data - een uitstekende match met FC Twente. Sterker nog: een terugkeer naar De Grolsch Veste is volgende de Career Advice Tool de beste oplossing, zo ontdekte Football Transfers.

"De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Ünüvar verrassend genoeg het beste tot zijn recht komt bij FC Twente", schrijft Milan Keskin van Football Transfers. "De linksbuiten past perfect bij de speelwijze van Oosting en zal uiteraard weinig aanpassingsproblemen kennen in Enschede. Daarnaast geeft de slotfase van afgelopen seizoen hoop op speeltijd voor Ünüvar bij FC Twente." Aan het einde van de competitie mocht de buitenspeler twee keer starten en één keer een helft spelen als invaller.

Keskin ziet Ünüvar als misschien wel dé oplossing voor FC Twente om nog een linksvoor aan te trekken. "De linksbuiten is wellicht nog niet van het niveau dat FC Twente nastreeft, maar heeft wel het Potential om ooit de top te bereiken. Weet Oosting hem aan de praat te krijgen, dan kan Ünüvar een sensatie worden in De Grolsch Veste." Ünüvar heeft een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,1 miljoen euro, waarmee zijn aankoop 'een minimaal risico' is voor FC Twente. "Pakt de gok goed uit, kan FC Twente hem op termijn voor het veelvoud doorverkopen. Lukt het niet, dan is het verlies te overzien", besluit Keskin.

Opinie: Moet FC Twente proberen Ünüvar over te nemen van Ajax? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Moet FC Twente proberen Ünüvar over te nemen van Ajax?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties