Transfers

Pérez wijst Bruggink op benodigde zomerse versterkingen FC Twente

Pérez wijst Bruggink op benodigde zomerse versterkingen FC Twente

Bij FC Twente ontbreekt nog de mentaliteit van een échte topclub. Dat hebben we de laatste seizoenen al wel gezien, maar werd anderhalf week geleden wel helemaal duidelijk toen met 2-1 werd verloren van Ajax. Daar zal aankomende zomer naar gekeken moeten worden door technisch directeur Arnold Bruggink en zijn team, helemaal nu FC Twente verzekerd is van deelname aan een Europese groepsfase.

FC Twente heeft dit seizoen niet in alle topwedstrijden gefaald. "Bij Feyenoord zijn ze overeind gebleven en bij PSV verloren ze in de laatste seconde van de blessuretijd", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij Voetbalpraat van ESPN. Toch zijn er conclusies te verbinden aan de uitwedstrijd tegen Ajax. "De les van Ajax-uit is dat Twente volkomen terecht derde staat, maar nog ver verwijderd is van een top drie-ploeg."

Kenneth Pérez denkt dat er voor oud-collega Arnold Bruggink wel wat werk aan de winkel is. "Naar aanleiding van die topwedstrijden, kijken ze toch naar de samenstelling van de selectie. Wout Weghorst is écht een mentaliteitsjongen, maar er moet natuurlijk wel wat op meerdere posities gebeuren op het mentale vlak."

Ten Voorde ziet nog iets ontbreken in de selectie wat toegevoegd moet worden. "Je hebt ook gewoon een speler nodig met diepgang en een actie vanaf de linkerkant. Je zag in de eerste helft tegen Ajax dat er totaal geen diepgang in het spel zat." Pérez haakt in. "Dat wordt opgelost door een back, dat heeft PSV eigenlijk ook. Dat kan op een andere manier opgelost worden." Ten Voorde beaamt dat, maar vindt ook dat een linksbuiten met diepgang en een actie wel ontbreekt in de selectie.

Als laatste ziet de clubwatcher nog dat Michal Sadílek, een speler met een uitstekende mentaliteit, werd gemist tegen Ajax. "Sadílek is heel belangrijk in de mentaliteit. Als hij weggaat, moet er nog een nieuwe kuitenbijter komen", besluit Ten Vorode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties