Transfers

Plek voor Eiting op het middenveld? "De club verwacht dat Sadílek gaat vertrekken"

Plek voor Eiting op het middenveld? "De club verwacht dat Sadílek gaat vertrekken"

Michal Sadílek heeft nog een contract voor één seizoen bij FC Twente, maar de verwachting is dat de centrale middenvelder de Tukkers zal gaan verlaten. In de zomer wordt het Europees kampioenschap in Duitsland gespeeld. Samen met zijn Tsjechische ploeggenoten zal hij hier in actie komen. Zo kan hij zich nog meer in de kijker spelen bij clubs. Carel Eiting staat al klaar om de Tsjech te vervangen.

Frank Bussink begint over de Amsterdammer. "Ik blijf het een bijzonder verhaal vinden dat er aan het begin van het seizoen zo is gestreden om Eiting en dat hij uiteindelijk eigenlijk niet heel veel meer dan een invaller is", vertelt hij bij de Warming-up. Fardau Wagenaar reageert hierop. "Hij heeft vooral zelf veel gestreden tegen FC Volendam, maar het is nu vooral iemand voor volgend seizoen denk ik"

Leon ten Voorde haakt hier op in. "Ja, inderdaad. Je moet hem nog niet afschrijven." Bussink begint over Sadílek. "Als hij een goed Europees kampioenschap speelt dan is hij misschien ook wel weer weg." Daarmee zou er een plek op het middenveld voor Eiting vrijkomen. Hij zou dan met Mathias Kjolo het blok op het middenveld moeten gaan vormen.

Clubwatcher Ten Voorde weet nagenoeg zeker dat Sadílek zal gaan vertrekken. "Bij de club gaan ze er ook vanuit dat hij weggaat. Hij zegt zelf nog zegt dat hij zichzelf ziet blijven. Alleen hij heeft nog een contract voor één jaar, hij speelt een goed Europees kampioenschap dan moet je hem ook verkopen. Zo komt er dan een plek voor Eiting die mee kan draaien vanaf het begin van het seizoen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties