Transfers

Pérez zet vraagtekens bij mogelijk aantrekken Weghorst: "Hoe wil je dat doen?"

Pérez zet vraagtekens bij mogelijk aantrekken Weghorst: "Hoe wil je dat doen?"

De zomerse transferperiode begint pas over ruim vier maanden, maar de mogelijke komst van Wout Weghorst wordt nu al veel besproken. De aanwezigheid van de spits uit Borne bij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht versterkt de aandacht rondom de eventuele overstap van Weghorst alleen maar meer.

"Hij zat in de skybox van zijn vader", weet clubwatcher Leon ten Voorde te vertellen bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij zat een beetje verscholen, maar je weet natuurlijk dat hij wel gespot wordt. Ik denk dat hij er voor de eerste keer dit seizoen was." Volgens Ten Voorde hoeft het bezoek niet direct wat te zeggen over een transfer. "Misschien had hij familiebezoek in Borne, dat hij in de buurt was en dacht: ik ga naar de wedstrijd. Zoek er maar wat achter, dat kan."

Technisch directeur Arnold Bruggink polste Weghorst in de winter nog om naar FC Twente te komen, maar dat was niet haalbaar. In de zomer wil Bruggink de spits alsnog graag naar Enschede halen, zo gaf hij openlijk toe. "Het feit dat ze dat erkennen, zegt wel iets. Dan is het niet zomaar een loos gerucht", aldus Ten Voorde.

Kenneth Pérez zet zijn vraagtekens bij de haalbaarheid van de transfer. "Hoe zouden ze dat financieel moeten doen? Ze vonden het al heel moeilijk om Ugalde vier of vijf ton te bepalen. Hoe wil je dan Weghorst kunnen betalen?" Ten Voorde besluit: "Dat betekent dat Wout terug moet in salaris." Weghorst staat tot medio 2025 onder contract bij Burnley FC in Engeland, een land waar ze flinke salarissen uitdelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties