Transfers

Ras-Tukker en jeugdinternational Kroese vertrekt naar AZ Alkmaar (v)

Ras-Tukker en jeugdinternational Kroese vertrekt naar AZ Alkmaar (v)

Fieke Kroese maakt komende zomer de overstap van FC Twente Vrouwen naar AZ Alkmaar. De aanvaller uit Losser zette haar handtekening onder een meerjarig contract tot medio 2026. Kroese staat te boek al een talentvolle speler en is international bij Oranje Onder 19. Dit seizoen kwam ze nauwelijks tot speelminuten bij FC Twente dat dinsdag nog werd gehuldigd als kampioen van Nederland. Voor de overstap naar FC Twente speelde ze voor KVV Losser en Achilles '12.

"Het voelde vanaf moment één goed", aldus Kroese op de clubwebsite van haar nieuwe werkgever. "Het voelde vanaf moment één goed. Ik voel het vertrouwen om hier te komen spelen. Komend seizoen hoop ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn voor het team. Hopelijk gaan we veel wedstrijden winnen."

Het was oud-Twente-speler Stefanie van der Gragt, tegenwoordig technisch manager van AZ Alkmaar Vrouwen, die de ras-Tukker overtuigde om naar AZ te komen. "Fieke past bij de club. Fieke is een jonge talentvolle speelster, met specifieke kwaliteiten. Ik geloof erin dat zij ons verder kan helpen met de ambities die wij hebben als club. Ze is een aanvallende speelster en ik denk dat zij heel goed bij de club past."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties