Transfers

Roep om terugkeer Limnios bij FC Twente neemt toe

Roep om  terugkeer Limnios bij FC Twente neemt toe

De transfers zijn officieel nog niet beklonken, maar Vaclav Cerny en Virgil Misidjan dragen komend seizoen niet meer het shirt van FC Twente. Cerny wordt vandaag medisch gekeurd en zal daarna een vierjarig contract tekenen bij VfL Wolfsburg, dat een bedrag overmaakt van acht miljoen euro. Misidjan is volgens de Griekse media nagenoeg rond met PAOK Thessaloniki en vertrekt transfervrij.

Omdat de club ook afscheid heeft genomen van Denilho Cleonise heeft de eerste selectie met Daan Rots nog maar één pure buitenspeler over. Oosting heeft nog wel een extra optie met nieuwkomer Taha, maar die is van origine een aanvallende middenvelder. Omdat over een maand de eerste wedstrijd van de Conference League al op het programma staat, dient er snel te worden geschakeld door Streuer en Brugging.

Een naam die telkens weer opduikt, is die van Dimitris Limnios. De 25-jarige Griek met Braziliaanse roots werd in het seizoen 2021-2022 gehuurd van FC Köln en met succes. De linksbuiten stond er goed op en FC Twente had interesse om langer met hem door te gaan. Maar toen sloeg het noodlot toe en scheurde Limnios zijn kruisband af. Inmiddels is hij weer topfit en speelde hij vijf wedstrijden voor FC Köln II en mocht hij twee keer kort invallen bij het eerste. Ook heeft hij zijn rentree gemaakt in de nationale selectie van Griekenland. Is de linksbuiten deze zomer een optie voor Steuer en Bruggink? Het merendeel van de supporters lijkt positief.

Eind april, toen Misidjan nog open stond voor een langer verblijf, vroegen we onze lezers of ze een fitte Limnios graag terug zouden zien keren bij FC Twente. 67 procent van de iets meer dan 2.000 respondenten antwoordde op dat moment positief. Nu Misidjan definitief lijkt gevlogen duikt de naam van de Griek logischerwijs weer op. De aanvaller is bekend met de club en zal weinig tijd nodig hebben om zich aan te passen. Daarnaast heeft hij op 1 juli nog maar een contract voor een jaar. Voor FC Köln, de club waar hij in het verleden al eens mocht vertrekken, misschien wel het ideale moment om nog een transfersom te kunnen ontvangen. Het lijkt een win-winsituatie, maar de vraag is hoe de Twente-supporters er nu over denken. Zie jij Limnios graag terugkeren als opvolger van Misidjan? Laat je mening achter in de onderstaande poll.

Poll

Zie jij de topfitte Limnios graag terugkeren als opvolger van Misidjan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties