Transfers

Sambo en PSV bereiken geen akkoord: Gaat FC Twente het opnieuw proberen?

Sambo en PSV bereiken geen akkoord: Gaat FC Twente het opnieuw proberen?

FC Twente heeft deze zomer voor de derde keer een poging gedaan om Shurandy Sambo naar Enschede te halen. De Tukkers waren akkoord met PSV over een afkoopsom van naar verluidt zo'n één miljoen euro, maar op het laatste moment besloot de rechtsback om toch te gaan voor zijn kansen bij PSV. Het was volgens Bruggink één van de grootste teleurstellingen van de zomerse transferwindow. De vraag is of FC Twente nog een vierde poging gaat wagen.

Sambo heeft een aflopend contract en zal hierdoor in de volgende transferwindow financieel nog aantrekkelijker zijn voor de Tukkers. FC Twente kan ook wachten tot 1 januari en hem een contractaanbod doen om hem in de zomer van 2024 transfervrij over te nemen. Maar wat wil Sambo zelf? De keuze om te blijven pakt vooralsnog niet heel goed uit met 45 speelminuten verdeeld over drie invalbeurtjes. De keuze om niet naar FC Twente te gaan deze zomer was misschien ook wel de juiste, nu bekend is dat Brenet minimaal tot de winter blijft.

Dan is ook PSV nog een factor. De club heeft geen directe plannen met de rechtsback aangezien de club akkoord ging met het bod van FC Twente. Inmiddels zijn er gesprekken geweest tussen PSV en de zaakwaarnemer van Sambo over een contractverlenging, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink wil Sambo PSV niet transfervrij verlaten, maar wat zijn deze woorden tegenwoordig nog waard? Misidjan zei hetzelfde, maar vertrok toch transfervrij naar Saoedi-Arabië.

Er liggen komende zomer kansen voor Sambo bij FC Twente. Brenet loopt dan uit zijn contract en gezien zijn wens om naar het buitenland te vertrekken is de kans minimaal dat hij bij gaat tekenen. Hij zal bij FC Twente de concurrentie aan moeten gaan met Alfons Sampsted en eventueel ook Youri Regeer, al wil laatstegenoemde zich in eerste instantie richten op een plek op het middenveld. Die komt er eventueel als Sadílek vertrekt.

Poll

Moet FC Twente nog een poging wagen bij Sambo?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties