Transfers

Schreuder kiest voor oliedollars van absolute topclub uit de woestijn

Schreuder kiest voor oliedollars van absolute topclub uit de woestijn

Alfred Schreuder heeft vier maanden na zijn ontslag bij Ajax een nieuwe club gevonden. Hij werd gelinkt aan Leeds United en het Griekse Olympiakos, maar hij heeft een ander verrassende keuze gemaakt. De oud-trainer van FC Twente kiest voor de oliedollars en gaat aan de slag bij Al-Ain FC dat is gevestigd in Abu Dhabi. Voor hoe lang hij heeft getekend is nog niet bekend gemaakt.

Al-Ain FC eindigde dit seizoen als nummer twee in de UEA Pro League, het hoogste niveau van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een absolute topclub, want het is met 14 landstitels de meest succesvolle club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De club werd opgericht in 1968 en speelde toen in de clubkleuren groen en rood. Na een trainingskamp in Marokko in 1977 was het bestuur van de club dermate onder de indruk van de clubkleuren van Anderlecht, waarna het besloot om ook in het wit en paars te gaan spelen. De wedstrijden worden gespeeld in het Hazza Bin Zayed Stadion met een capaciteit van 25.000 plekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties