Transfers

Smal dreigde: "Dan kan ik beter mijn heil elders zoeken"

Smal dreigde: "Dan kan ik beter mijn heil elders zoeken"

Na vier mooie jaren gaat Gijs Smal FC Twente transfervrij verlaten. De linksback kreeg in zijn eerste seizoen nog veel kritiek van de achterban, maar veroverde in de loop van het tweede seizoen een basisplaats en was sindsdien niet meer weg te denken uit de basiself van FC Twente.

Smal herinnert zich dat hij in december 2021 zijn basisplaats definitief veroverde. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. "Op een gegeven moment ben ik bij Ron Jans binnengestapt en heb ik gezegd: 'Luister trainer, als je me niet wilt gebruiken, dan kan ik beter mijn heil elders zoeken'", vertelt Smal in gesprek met TC Tubantia.

Smal wist het zeker: hij was helemaal klaar voor een vaste basisplaats. "Alleen moet je die kans voor een langere periode krijgen om het echt te kunnen laten zien. Twee wedstrijdjes wel, dan weer vier wedstrijden niet: dat schiet niet op. Er was toen best kritiek en gezeur over mijn functioneren van de buitenwacht."

"Destijds snapte ik daar niets van. Maar als ik het nu op mezelf reflecteer, dan begrijp ik het wel. Vanaf het moment dat ik er vast in kwam, heb ik enorme stappen gezet, met vorig seizoen als topjaar. In de voorbereiding zei ik tegen mezelf: 'Dit wordt mijn seizoen.' Dat voelde ik aan alles. Ik had een heel goede klik met Virgil Misidjan en het team was ook top", besluit Smal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties