Transfers

Smal wees andere club af voor FC Twente: "Enorm imponerend"

Smal wees andere club af voor FC Twente: "Enorm imponerend"

Medio 2020 kwam Gijs Smal transfervrij over van FC Volendam. In zijn eerste seizoen bij FC Twente had hij nog moeite met de overstap, maar gaandeweg zijn tweede jaar veroverde Smal zijn basisplaats. De 26-jarige linksback vertrekt nu naar Feyenoord als een speler die succes heeft gehad in Enschede, maar had ook zomaar iets westelijker kunnen spelen.

"PEC Zwolle was vier jaar geleden heel concreet en dat was ook een mooie stap geweest, maar daar moest ik de concurrentie aangaan met een andere back", onthult Smal in gesprek met TC Tubantia. "Nou ben ik niet vies van concurrentie, maar toen kwam FC Twente op de proppen."

"Ik had met Volendam in de Keuken Kampioen Divisie in De Grolsch Veste gespeeld en ik vond FC Twente een enorm imponerende club. Als je het stadion binnenloopt, krijg je meteen een speciaal gevoel van binnen. Hier wilde ik spelen. Ik wist dat er ook concurrentie zou zijn, maar bij FC Twente wilde ik de gok nemen. Achteraf gezien is dit de beste keuze geweest, die ik had kunnen maken. De vier jaren zijn omgevlogen. FC Twente is een fantastische club", besluit Smal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties