Transfers

Steijn de natuurlijke opvolger van Klaassen? "Snap wel dat hij daar op de radar komt"

Steijn de natuurlijke opvolger van Klaassen? "Snap wel dat hij daar op de radar komt"

Sem Steijn klopte in de voorbereiding op dit seizoen al hard op de deur bij Oosting. Waar de kleine Hagenees vorig seizoen nog moest strijden met Michel Vlap om de positie achter de spits, kreeg hij nu het vertrouwen van de nieuwe trainer die Vlap als linksbuiten posteerde. Het pakte goed uit, want met Steijn en Vlap in de basis staat de ploeg nu derde. Daarnaast heeft Steijn zijn scoringsdrift ook voortgezet in de competitie en staat de teller inmiddels op acht treffers.

Steijn bewijst iedere keer weer vaak op de juiste plek te staan. Dit is iets dat niet iedere speler heeft, weet ook voormalig Oranje-international Jaap Stam. "Dat is een bepaald gevoel dat je hebt als speler zijnde. Dat is heel moeilijk aan te leren. Dit soort spelers hebben dit van nature en voelen dat gewoon enorm goed aan", aldus de bikkelharde verdediger van weleer aan tafel bij RTV Oost.

Ook Tijmen van Wissing ziet de kwaliteiten van de kleine middenvelder die ook wel eens kritiek krijgt vanwege zijn spel. "Vlap is frivoler, heeft meer finesse en hij kan beter de bal bij zich houden in de kleine ruimte." Toch begrijpt de clubwatcher wel dat Oosting voor Steijn kiest. "Ik kan me wel voorstellen dat Oosting altijd Sem Steijn in de basis zet. Die gaat gewoon in de dubbele cijfers eindigen dit seizoen."

"Dan snap ik wel dat je op de radar komt van clubs uit de Bundesliga." Hiermee verwijst Van Wissing naar de vermeende interesse van Werder Bremen. Tijdens een belangrijke vergadering over de toekomst van de club, zou de naam van Steijn zijn gevallen. Van Wissing heeft nog een vergelijking in huis. "Hij is een beetje de mindere versie van Davy Klaassen in zijn beste tijd." Laat uitgerekend hij ook voor Werder Bremen hebben gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties