Transfers

'Steijn kan bij Feyenoord beter worden dan Stengs en Szymanski'

'Steijn kan bij Feyenoord beter worden dan Stengs en Szymanski'

Sem Steijn gaat tijdens de aankomende transferperiode wellicht een transfer maken. De 22-jarige Hagenees was afgelopen seizoen de meest scorende middenvelder van de eredivisie. Met zeventien doelpunten eindigde Steijn zelfs op de vijfde plaats in de algemene topscorerslijst van de eredivisie, waar alleen de spitsen van PSV, Feyenoord, AZ en Ajax boven de FC Twente-middenvelder staan. Volgens data zou Steijn goed bij Feyenoord passen.

Dat weet journalist Milan Keskin. "Met de komst van Steijn naar Feyenoord neemt de club een beslissing die zich op langere termijn kan terugbetalen", schrijft Keskin op de website van Football Transfers. "Waar Szymanski en Stengs op dit moment beschikken over een Skill van respectievelijk 71,5 en 72,3, loopt Steijn met een Skill van 65,4 nog enigszins achter de feiten aan." Deze skillwaardes worden gebaseerd op data van SciSports, waar veel voetbalclubs gebruik van maken.

"Niet gek, gezien het feit dat Steijn nog een hoop stappen te zetten heeft. De aanvallende middenvelder van FC Twente bewees afgelopen seizoen echter wel dat hij de doorzettingsvermogen en het talent heeft om de komende jaren zich verder te ontwikkelen, wat terug te zien is aan zijn Potential van 73,8. Mocht Steijn dat niveau halen, kan hij op termijn een betere aanvallende middenvelder voor Feyenoord worden dan zowel Szymanski als Stengs", besluit Keskin.

De Estimated Transfer Value (ETV), een marktwaarde die SciSports geeft aan de hand van data, van Steijn is 7,0 miljoen euro. In december was deze waarde nog 5,7 miljoen euro. Steijn heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2025, waarbij de club de optie heeft het contract met één seizoen te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties