Transfers

Streuer begrijpt niets van transferbeleid Vitesse: "Dat kan toch helemaal niet?"

Streuer begrijpt niets van transferbeleid Vitesse: "Dat kan toch helemaal niet?"

Toen Jan Streuer in 2020 werd aangesteld als technisch directeur van FC Twente, ging het technische beleid van de club flink op de schop. Waar de club al ver was met de Duitse trainer Alexander Zorniger, ging Streuer voor de ervaren Nederlander Ron Jans. Ook op het gebied van het aantrekken van spelers koos Streuer voornamelijk voor Nederlanders of in ieder geval spelers die al lange tijd in Nederland hadden gespeeld. Dit heeft er zelfs toe geleid dat alle spelers in de huidige selectie van FC Twente de Nederlandse taal beheersen.

Vitesse heeft lange tijd gewerkt met veel buitenlanders. Er werd een Duitse technisch directeur aangesteld en een aardig deel van de huidige spelersgroep is ook buitenlands. "Ik hou daar helemaal niet van", zegt Jan Streuer in gesprek met ArnhemSports.nl. "Ik vind het raar als bij Nederlandse clubs de leiding helemaal uit buitenlanders bestaat. Ik vind dat een hele slechte zaak."

"Nederland is een geweldig voetballand. We hebben natuurlijk geen groot land, maar we hebben altijd geweldige spelers gehad. De opleiding is goed in Nederland en we hebben ook goede trainers. Twente en Vitesse zijn regionale clubs. Het bestaat toch niet dat daar alleen maar Engels gesproken wordt? Ik vind dat heel raar. Bij ons, bij Twente, wordt gewoon Nederlands gesproken. Ik zie het al gebeuren dat Joseph Oosting de hele dag alleen maar Engels aan het praten is. Dat kan toch helemaal niet?", besluit Streuer.

FC Twente heeft negen buitenlandse spelers in de selectie. Deze beheersen de Nederlandse taal allemaal: Lars Unnerstall, Przemyslaw Tyton, Mathias Kjolo en Michal Sadílek speelden voor hun komst bij FC Twente al jaren in Nederland; Issam El Maach, Alec van Hoorenbeeck, Younes Taha en Naci Ünüvar zijn in Nederland opgegroeid en Alfons Sampsted is sinds zijn komst in januari 2023 hard aan de slag gegaan met het leren van de Nederlandse taal, iets dat de taalgoeroe razendsnel lukte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties