Transfers

Streuer informeerde bij PEC: "Maar ze vragen te veel"

Streuer informeerde bij PEC: "Maar ze vragen te veel"

Zoals het er nu voorstaat, vertrekt Julio Pleguezuelo binnenkort transfervrij bij FC Twente. De club en de centrale verdediger zijn momenteel niet meer in gesprek over contractverlenging, wat betekent dat beide partijen verder kijken. FC Twente kijkt als vervanger bijvoorbeeld naar Thomas Beelen, die een goed seizoen heeft gedraaid bij PEC Zwolle.

Clubwatcher Tijmen van Wissing heeft vanuit Zwolle vernomen dat PEC maar liefst drie tot vier miljoen euro vraagt voor de 21-jarige verdediger. Technisch directeur Jan Streuer reageert. "Dat vragen ze niet, maar ze vragen wel te veel", aldus Streuer bij De Oosttribune van RTV Oost. "Voor ons is het op dit moment moeilijk om hoge bedragen te betalen. We hebben nu Zerrouki verkocht. Een gedeelte kunnen we gebruiken, maar lang niet alles."

De onderhandelingen tussen Pleguezuelo en FC Twente zijn gestopt. Het zou echter kunnen dat de partijen later weer in gesprek gaan. Het is nog niet zeker dat de 26-jarige Spanjaard weggaat, zo meldt Streuer. Daarnaast is het ook nog onduidelijk wat Virgil Misidjan gaat doen met de aanbieding die FC Twente heeft gedaan om zijn contract te verlengen. "We moeten rustig kijken wat het gaat worden", besluit Streuer.

Naast Beelen is FC Twente naar verluidt ook geïnteresseerd in centrale verdediger Jamal Amofa van Go Ahead Eagles. Ook voor hem zou echter een transfersom moeten worden neergelegd. Amofa heeft nog een tweejarig contract in Deventer. Beelen, die in het verleden al in de jeugdopleiding van FC Twente zat, heeft bij PEC Zwolle ook een contract tot de zomer van 2025. Eerder deed FC Twente al zaken met PEC door Younes Taha vast te leggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties