Transfers

Streuer maakt zich geen zorgen na Franse interesse voor Sampsted

Streuer maakt zich geen zorgen na Franse interesse voor Sampsted

Eerder deze week werd bekend dat FC Twente zich wil gaan versterken met Alfons Sampsted. De rechtsback staat nog tot 1 januari onder contract bij Bodo/Glimt, maar heeft ervoor gekozen om de Noorse club transfervrij te verlaten. De medische keuring staat gepland voor begin volgende week, maar inmiddels is duidelijk dat niet alleen FC Twente aast op de handtekening van de IJslander.

Volgens het Franse L'Équipe zou Toulouse FC, de huidige nummer 12 van de Ligue 1, de IJslands international ook hoog op de lijst hebben staan. De club zoekt een extra versterking nu één van hun basiskrachten onder het mes moet. Toch lijkt Jan Streuer zich weinig zorgen te maken. Hij verwacht Sampsted volgende week gewoon in Enschede.

"Ik ga er vanuit dat hij naar FC Twente komt", is hij stellig in gesprek met Voetbalprimeur. Daarnaast hoeven de supporters niet op meer nieuwe spelers te rekenen. "De ploeg staat, dus we hebben verder geen spelers nodig. Het is vaak geen goed teken als je in de winterstop veel moet doen. Nee, er gaat weinig gebeuren. We halen Sampsted en verder doen we niets."

Als Sampsted gewoon naar Enschede komt en de medische keuring doorstaat, dan ligt er een meerjarig contract voor hem klaar. Bij FC Twente wordt hij gezien als de opvolger van Joshua Brenet die komende zomer een mooie transfer wil gaan maken. De club en speler hebben de afspraak gemaakt dat hij voor een lage transfersom mag vertrekken. Omdat het contract van Sampsted op 31 december afloopt bij Bodo/Glimt moest Streuer nu al schakelen. Jans zal tevreden zijn aangezien de tweede rechtsback Everink niet goed genoeg is gebleken voor het niveau FC Twente nastreeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties