Transfers

Streuer meedogenloos over verkoopbeleid: 'Als we niet willen verkopen, verkopen we niet'

Streuer meedogenloos over verkoopbeleid: 'Als we niet willen verkopen, verkopen we niet'

De verwachting is dat er deze zomer een heel aantal spelers zullen vertrekken bij FC Twente. Zo wordt bijvoorbeeld gewezen naar Gijs Smal en Mees Hilgers, die allebei een aflopend contract hebben, waardoor FC Twente de spelers wel zou moeten verkopen om er nog wat geld aan over te houden. Volgens technisch directeur Jan Streuer is deze verplichting er echter helemaal niet. Hij laat spelers niet zomaar gaan.

"Spelers denken dat als ze nog een eenjarig contract hebben, ze heel makkelijk wegkomen. Dat is echt niet zo", zegt Streuer aan tafel bij VoetbalTijd. "Of je moet als club in paniek zijn en denken: hij moet nu weg, want er moet nu wat geld binnenkomen voor de speler. Oké, dan is hij aankomend jaar transfervrij, maar dat risico moet je dan maar een keer nemen dat een speler transfervrij weggaat."

René Wagelaar is wat minder overtuigd van de gedachte dat FC Twente de touwtjes allemaal in eigen handen heeft. "Als er een belletje komt, worden de spelers gek", zegt hij. Streuer reageert. "Je hebt het in eigen hand. Als je zegt: we verkopen niet, dan verkopen we niet. Als speler heb je gewoon getekend voor een contract. Als de club zegt: we verkopen niet, dan gaat de speler niet weg. Als je een speler niet wilt verkopen, houdt het op", aldus een standvastige technisch directeur.

Streuer haalt als voorbeeld Ramiz Zerrouki aan, die afgelopen zomer en afgelopen winter graag naar Feyenoord wilde vertrekken. "Zerrouki heeft alles geprobeerd om weg te komen. Wij wilden hem niet verkopen op dat moment, of het moest heel interessant zijn. Het was op dat moment niet heel interessant, dus dan gaat het gewoon niet door", besluit Streuer.

Wat vind jij van het standpunt van onze technisch directeur? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties