Transfers

Streuer terughoudend over aantrekken nieuwe aanvaller en legt uit waarom

Streuer terughoudend over aantrekken nieuwe aanvaller en legt uit waarom

Over iets meer dan een maand gaat de winterse transferwindow weer open. Dan mogen de Nederlandse clubs weer spelers kopen, verkopen, huren en verhuren. Een groot deel van de supporters hoopt op een aanvallende versterking in de voorste linie. Rots presteert al weken ondermaats en een deel van de supporters ziet Vlap als een tijdelijke noodoplossing op links. Maar hoe denkt technisch adviseur Streuer hierover?

Hij bespreekt het onderwerp met René Wagelaar aan tafel bij Voetbaltijd. Volgens Wagelaar zijn zowel Rots als Vlap geen echte buitenspelers. "Rots heeft niet echt de snelheid. In de omschakeling is hij wel goed en bij het terugverdedigen, maar dat is niet echt een buitenspeler." Hetzelfde geldt voor Vlap. "Dat is een nummer tien. Die komt links nog redelijk uit de verf omdat hij tussen de linies het spelletje beheerst", aldus Wagelaar.

Jan Streuer is het niet eens met de analist. "Het hoeft geen probleem ter zijn om met een speler als Vlap vanaf de linkerkant te spelen. Moet je dan alleen maar jongens hebben die mannetje passeren?", vraagt hij aan Wagelaar waarna hij direct en opmerkelijke vergelijking maakt.

"Berghuis bij Ajax is ook een type Vlap." Wagelaar vindt dat Berghuis extra klasse heeft ten opzichte van Vlap. "Maar Vlap is ook een goede speler", vervolgt Streuer. "Die kan daar prima spelen." Maar overweegt FC Twente om komende winter aanvallende versterkingen te halen? "Als je in de winter veel moet doen, heb je het in de zomer slecht gedaan", vervolgt Streuer cryptisch. "Heel veel heeft te maken met of het betaalbaar is." En dan is er nog iets waar rekening mee gehouden dient te worden.

Wagelaar zou bijvoorbeeld graag Taha in de basis zien. Maar wat gebeurt er als je een nieuwe aanvaller aantrekt? "Je moet je spelers wel de kans geven. Dat is de ander kant van de medaille. Als er dan nog een speler komt, dan valt hij terug. En stel je haalt een linkerspits, dan moet je je ook afvragen waar Vlap dan gaat spelen."

Opinie: Zie jij graag een extra aanvaller komen? Zo ja, een links- of rechtsbuiten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties