Transfers

Streuer: "Ugalde wil bij FC Twente blijven, maar 10 miljoen hebben we niet"

Streuer: "Ugalde wil bij FC Twente blijven, maar 10 miljoen hebben we niet"

Komt er een derde seizoen voor Manfred Ugalde bij FC Twente? Dit is de vraag waar nog niemand een antwoord op heeft. Wel is bekend dat FC Twente bereid is ver te gaan voor de Costa Ricaan die nog onder contract staat tot medio 2025 bij de City Football Group. FC Twente wil de spits het liefst definitief overnemen en in dat geval zal het nog twee jaar doorlopende contract worden afgekocht.

Er gaan diverse bedragen rond over de afkoopsom die de City Football Group wenst te ontvangen. Men dacht eerst aan zo'n vijf miljoen euro, maar volgens een journalist uit Costa Rica moet FC Twente eerder denken aan 7 tot 8 miljoen euro. Mocht dit laatste het geval zijn, dan is de kans groot dat er een streep door de naam gaat van Ugalde. Zelf ziet de aanvaller een langer verblijf wel zitten.

"Ugalde wil hier heel graag spelen, hij wil heel graag blijven. Hij doet het goed en we gaan het proberen", vertelt de technisch directeur aan de desk bij ESPN. "Wij denken dat hij voor ons een goede speler is, maar we hebben Manchester City nodig om die deal te kunnen doen." Hiermee doelt Streuer op de hoogte van de transfersom en eventuele clausules die de verkoop voor de City Football Group interessant maakt.

Hierbij valt tevens te denken aan een doorverkooppercentage en/of een terugkoopclausule. Een andere optie is om de transfersom over meerdere jaren te verdelen. Dit is al gebruikelijk, maar er kan worden gekozen voor een langere aflostijd dan gebruikelijk. Toch zijn er wel grenzen. "Als zij tien miljoen vragen, dan kunnen wij hem niet halen. Dat geld hebben we niet." En als ze vijf miljoen vragen? "Dat is voor FC Twente een heel moeilijk verhaal. Er moet absoluut nog wat gebeuren. Maar we gaan ons best doen", belooft Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties