Transfers

Streuer: Weghorst meent wat hij zegt. Daar mag Twente toch geen 'nee' tegen zeggen?

Streuer: Weghorst meent wat hij zegt. Daar mag Twente toch geen 'nee' tegen zeggen?

Wout Weghorst staat bovenaan de lijst van mogelijke opvolgers van Manfred Ugalde. Na de verkoop van de Costa Ricaan aan Spartak Moskou belde Arnold Bruggink al met de excentrieke spits, maar toen was een overstap financieel onhaalbaar. Weghorst is tot het einde van het seizoen verhuurd door Burnley FC aan Hoffenheim, maar komende zomer lonken er wel kansen. Maar hoe groot is de kans dat Wout Weghorst naar FC Twente komt? Die vraag werd voorgelegd aan Jan Streuer aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie.

"Poeh!", begint de technisch adviseur van FC Twente met een zucht. "Hij wil graag. Zijn vader zat ook in de raad van commissarissen bij FC Twente. Die jongen heeft één doel: hij wil naar FC Twente. En wat hij zegt, dat meent hij ook. Dat zou interessant zijn. Maar dat is nog niet zeker hè." En willen jullie dat ook? "Als een club als FC Twente gaat zeggen: Nee, doe Weghorst maar niet... We kennen hem allemaal. Het is een winnaar tot en met. Dat zou een geweldige jongen zijn voor de club. En een trainer moet dat gewoon kunnen handelen. Hij is niet de makkelijkste, maar van een trainer mag je verwachten dat hij dat kan handelen. Daar mag je toch geen nee tegen zeggen?"

"Maar hij heeft nog wel een jaarcontract bij Burnley FC", waarschuwt Streuer die aangeeft dat de deal nog zeker niet rond is. "Dit is wel een mooi moment. Burnley gaat waarschijnlijk degraderen en misschien dat het dan wat makkelijker gaat. Maar we zien het wel." Hans Kraay haakt in: "Jorien van den Herik (oud-voorzitter Feyenoord en tevens tafelgast) fluistert net in mijn oor: Als jullie hem niet kunnen betalen, dan kan zijn vader er wel wat bij doen." "Die heeft wel wat geld", aldus Van den Herik met een grote lach.

De andere tafelgast, AD-journalist Sjoerd Mossou, zou het geweldig vinden als Weghorst terugkeert op de Nederlandse velden. "Het zou wel geweldig zijn, Weghorst in de eredivisie. Voor het vermaak is dat sowieso goed." Streuer: "Hij wil gewoon nog een keer bij FC Twente speen. Hij is bij FC Emmen, Heracles en AZ geweest, maar nog niet bij FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties