Transfers

Supporters geven Bruggink duidelijk signaal over toekomst Ünüvar

Supporters geven Bruggink duidelijk signaal over toekomst Ünüvar

Naci Ünüvar werd afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van Ajax. De talentvolle aanvaller moest zich bij FC Twente gaan richten op de linksbuitenpositie die was vrijgekomen na het vertrek van Virgil Misidjan. Ünüvar stond jaren te boek als één van de grotere talenten uit de opleiding van Ajax, maar wacht nog altijd op een definitieve doorbraak op het hoogste niveau. Ook bij FC Twente lukte het hem niet om een plek in de basis te bemachtigen.

Ünüvar kwam binnen met een flinke fysieke achterstand en startte nog geen enkele keer in de basis. Al vroeg in het seizoen raakte hij geblesseerd en moest daardoor zes werken toekijken. Inmiddels staat de teller op 13 competitiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde een twee assists leverde. In totaal speelde hij 261 minuten en was daarmee iedere 65 minuten spelen beslissend voor zijn team.

Het zijn uitstekende cijfers voor een speler die het moet doen met spaarzame speelminuten. En die speelminuten worden steeds minder, want de afgelopen vier duels mocht hij maar één keer invallen en speelde daarin acht minuutjes mee. Ondanks dat Ünüvar weinig speelt, zien de Twente-supporters hem komend seizoen graag terug in het shirt van FC Twente.

We stelden de vraag: Moet FC Twente Ünüvar proberen te behouden? Maar liefst 77 procent was positief en antwoordde 'ja'. 59 procent koos voor 'ja' met de voorkeur dat de aanvaller komende zomer definitief wordt overgenomen van Ajax. De andere 18 procent neemt ook genoegen met een nieuwe huurperiode. De overige 23 procent van de supporters vindt dat er na dit seizoen een einde moet komen aan het verblijf van Ünüvar bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties