Transfers

Ten Hag looft Weghorst: "Dat zie ik heel zelden"

Ten Hag looft Weghorst: "Dat zie ik heel zelden"

Wout Weghorst en FC Twente flirten al lange tijd met elkaar, maar van een officiële verkering is nog geen sprake. Waarschijnlijk wordt pas na het EK bekend waar de toekomst van de 31-jarige spits ligt. Wellicht heeft hij eigenhandig het verblijf van Oranje in Duitsland verlengd: zondag maakte Weghorst de winnende goal tegen Polen. Erik ten Hag is onder de indruk van de man uit Borne.

"Hij heeft een karakter…", zegt Ten Hag bij Studio Fussball van NOS over de matchwinner, met wie hij samenwerkte bij Manchester United. "Dat zie je niet veel in Nederland. De hongerigheid. Hij is zó gedreven. Dat zie ik heel zelden bij een Nederlandse voetballer."

Ten Hag kent Weghorst al lange tijd. "Ik heb hem bij NEO in de B1 zien spelen. Zijn vader kwam vragen: 'Waarom zit hij niet bij FC Twente? Hoe kijk je daarnaar?' Hij was echt zo’n laatbloeier. Hij kwam laat in de groei en bewoog op dat moment moeilijk. Hij heeft alle twijfels weggenomen. Via Willem II, FC Emmen, Heracles en AZ is hij omhoog geklommen. Zijn gedrevenheid heeft hem daar gebracht waar hij nu is. Ik vind het geweldig. Ik denk dat hij ontzettend waardevol is voor zijn ploeg", besluit de manager van Manchester United.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties