Transfers

Transfergoeroe Konur: "Smal meest gunstig optie voor Benfica"

Transfergoeroe Konur: "Smal meest gunstig optie voor Benfica"

Gijs Smal wordt in verband gebracht met de Benfica. De Portugese topclub is op zoek naar een vervanger van de Alejandro Grimaldo. De Spanjaard maakt deze zomer de overstap naar Bayer Leverkusen waar hij een contract heeft getekend tot medio 2027. Smal is echter niet de topkandidaat bij Benfica. De eerste keus is AZ-back Milos Kerkez, maar de Portugesen vinden de vraagprijs van de Alkmaarders veel te hoog, zo meldt transfergoeroe Ekrem Konur.

"Benfica is op zoek naar een nieuwe linksback. Ze willen Kerkez vastleggen, maar ze hebben geen akkoord weten te bereiken met AZ over de vraagprijs", vertelt Konur in gesprek met Twente Insite. "Benfica kijkt nu naar andere opties waar Gijs Smal er één van is. Hij lijkt de meest gunstige optie voor Benfica, maar de onderhandelingen zijn nog niet gestart. Voor nu is het even afwachten wat de ontwikkelingen gaan zijn."

De verwachting is dat Benfica de komst van Kerkez nog niet definitief uit het hoofd heeft gezet. Afgelopen zomer duurde het binnenhalen van Feyenoord-middenvelder Fredrik Aursnes ook lang. Pas een week voor de transferdeadline werd de overgang definitief beklonken. Echter is de verwachting dat er deze keer meer concurrentie zal zijn. Ondertussen zit AZ in een zetel.

De club heeft inmiddels al een vervanger aangetrokken voor Kerkez die zelf aan heeft gegeven graag een stap te willen maken. Volgens AZ technisch directeur Max Huiberts zitten er topclubs achter de back aan. "het gaat om grote clubs. Milos is een heel bijzonder ventje met grote kwaliteiten. Dat weet heel Europa inmiddels", vertelde hij recentelijk in gesprek met Voetbal International.

Zoals het er nu naar uitziet, komt Smal pas in beeld als Benfica definitief een streep zet door de naam van Kerkez. Alles zal afhangen van de wens van de speler zelf en hoe diep de geïnteresseerde clubs in de buidel willen tasten. Smal is voor Benfica een relatief goedkope optie omdat de linksback nog maar een contract heeft voor de duur van 12 maanden. Zijn marktwaarde wordt geschat op zes miljoen euro. Ter vergelijking: AZ wil vijftien tot twintig miljoen euro voor Kerkez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties