Transfers

Transfermarkt: Bij justitie bekende linksbuiten gelinkt aan FC Twente

Transfermarkt: Bij justitie bekende linksbuiten gelinkt aan FC Twente

Terwijl FC Twente in afwachting is van de ontwikkelingen rondom Carel Eiting, is de club op de achtergrond druk bezig met meer versterkingen. Volgens Bruggink moet er nog een linker centrale verdediger, een rechtsbuiten en een linksbuiten aan de selectie worden toegevoegd. Voor de rechtsbuiten-positie heeft de club Facundo Pellistri van Manchester United op het oog. Voor de linksbuitenpositie zouden de Tukkers volgens Transfermarkt interesse hebben in Jordhy Thompson.

De 18-jarige aanvaller staat onder contract bij de Chileens topclub Colo Colo waar hij in het bezit is van een aflopende verbintenis. Zijn huidige dienstverband eindigt per 1 januari 2024. Volgens Transfermarkt is de kans 68 procent dat hij naar FC Twente komt. Daarnaast zou ook de Engelse promovendus Burnley FC interesse hebben in de linkspoot.

Thompson is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en is een neefje van de Chileens ex-profvoetballer Cristhian Patricio Thompson Rojo. In Chili is de competitie halverwege en in de eerste zestien wedstrijden speelde Thompson zeven keer waarin hij twee keer scoorde en één assist leverde.

Er kleeft echter wel een vervelend voorval aan de naam van Thompson. Er is een video online verschenen waarin hij in een club zijn ex-vriendin slaat. Ze verklaarde daarna dat haar partner vaker gewelddadig zou zijn geweest. Colo Colo heeft de speler psychologische hulp aangeboden om nieuwe conflicten te voorkomen. Echter werd het tweetal afgelopen weekend weer samen gespot in een casino. Omdat Thompson nog geen 21 is moet hij al niet EU-speler een salaris ontvangen van 250.204 euro per jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties