Transfers

FC Twente en Sparta contacteren management Zweedse spits

FC Twente en Sparta contacteren management Zweedse spits

De twee huidige spitsen van FC Twente - Ricky van Wolfswinkel en Myron Boadu - lopen allebei uit hun contract in Enschede. Van Wolfswinkel is na dit seizoen transfervrij, Boadu keert na een huurperiode terug bij AS Monaco. Wat er met hun toekomst gaat gebeuren, is nog niet duidelijk, maar FC Twente zal zich ongetwijfeld al aan het oriënteren zijn op de markt van spitsen.

Bovenaan de lijst met potentiële nieuwe aanvalsleiders zal Wout Weghorst staan. Technisch directeur Arnold Bruggink heeft al meerdere keren aangegeven dat hij Weghorst graag naar FC Twente wil halen, terwijl de spits onlangs nog hardop droomde over een transfer naar de club waar hij al zijn hele leven fan van is. FC Twente zal echter ook kijken naar alternatieven.

Volgens het Zweedse Fotbolldirekt is Omar Faraj een van deze alternatieven. Het voetbalmedium meldt dat FC Twente en Sparta Rotterdam bij het management van de speler hebben aangegeven de verrichtingen van de 22-jarige spits te volgen. Faraj speelt bij AIK, dat in 2023 elfde werd in de Zweedse competitie. De jonge aanvaller, die in januari 2023 twee oefeninterlands speelde voor het Zweedse nationale elftal, maakte vorig seizoen drie doelpunten in 24 wedstrijden.

Faraj maakt echter een goede ontwikkeling door, waardoor AIK naar verluidt maar liefst 2,5 miljoen euro wil ontvangen voor de spits. Zelf betaalde de Zweedse club begin vorig jaar 600.000 euro aan Levante UD om de spits over te nemen. Faraj is 1,82 meter lang, heeft een marktwaarde van 700.000 euro en heeft een contract tot eind 2026 bij AIK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties