Transfers

Transfersoap had mentale impact op Zerrouki: "Zou liegen als ik zeg dat het niks met mij deed"

Transfersoap had mentale impact op Zerrouki: "Zou liegen als ik zeg dat het niks met mij deed"

Ramiz Zerrouki maakte deze zomer de door hem gewenste overstap naar Feyenoord. De Rotterdammers deden afgelopen zomer en ook in de winterstop al enkele biedingen op de Algerijns international, maar telkens kreeg Feyenoord nul op het rekest. Zerrouki keek toe vanaf de zijlijn, maar heeft nu eindelijk zijn droomtransfer te pakken. Tijdens zijn presentatie bij Feyenoord laat hij weten dat de transfersoap mentaal wel wat met hem heeft gedaan.

"Soms moeten dingen lopen zoals ze lopen. Ik zou liegen als ik zeg dat het niks met mij deed en dat ik zo doorging, maar achteraf kan ik zeggen dat ik er goed mee om ben gegaan. Die complimenten heb ik ook gekregen vanuit FC Twente. Het einde daar was mooi. Vanaf nu is het zaak om hier te gaan bouwen.”

En wat als de clubs er niet uit waren gekomen? "Dan worden andere dingen ook een optie. Dat heeft lang geduurd, maar uiteindelijk waren ze er ruim voor de zomer al uit. Voor mij was er ook geen twijfel, als de clubs eruit zouden komen dan wilde ik naar Feyenoord. Als ze er niet uit waren gekomen, dan had ik natuurlijk ook verder moeten kijken."

Bij Feyenoord komt hij met Mats Wieffer een oud-bekende tegen. Dit wordt tevens ook één van zijn nieuwe concurrenten, maar volgens Zerrouki kunnen ze ook prima samenspelen. "Bij Jong FC Twente en FC Twente A1 hebben Mats en ik vaak met elkaar samen gespeeld. Toen was hij de nummer 10 en ik de nummer 8. We zijn positioneel allebei wat veranderd, dus het is moeilijk in te schatten wie er meer verdedigend is. Mats en ik hebben verschillende kwaliteiten, dus ik denk dat we heel goed samen kunnen spelen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties