Transfers

Transfervrije Sambo geniet veel belangstelling: Moet FC Twente nog een poging wagen?

Transfervrije Sambo geniet veel belangstelling: Moet FC Twente nog een poging wagen?

FC Twente keek afgelopen zomer al voor het derde jaar op rij in de richting van Shurandy Sambo. De club dacht deze keer beet te hebben: de 22-jarige rechtsback zou voor een kleine miljoen euro van PSV naar FC Twente vertrekken. Op het laatste moment trok het management van Sambo echter een stekker uit de deal, waardoor het niet van een overstap kwam.

Na dit seizoen is Sambo transfervrij. Het is nog niet duidelijk of PSV wil verlengen met de vleugelverdediger. Veel clubs wachten af wat er gaat gebeuren: PSV-watcher Rik Elfrink van Eindhovens Dagblad meldt dat er volop belangstelling is voor de 22-jarige Brabander, zowel vanuit binnen- als buitenland. Om welke clubs het gaat, is niet duidelijk.

Na dit seizoen vertrekt Joshua Brenet transfervrij bij FC Twente. De 30-jarige verdediger wil na 2,5 jaar bij FC Twente gaan voor een nieuwe stap. De club biedt hem daarom geen nieuw contract aan. Met Alfons Sampsted hebben de Tukkers nog een rechtsback in de selectie en ook Youri Regeer kan op die positie spelen. Voor dit seizoen, toen FC Twente er nog vanuit ging dat Brenet zou vertrekken, nam de club daar echter geen genoegen mee en wilde het Sambo naar De Grolsch Veste halen.

Jan Streuer, die ook tijdens de komende zomerse transferwindow nog technisch adviseur is, is gecharmeerd van Sambo. Medio 2021 informeerde Streuer al bij PSV naar de mogelijkheid om de rechtsback te huren. Een jaar later was hij wellicht weer een optie geweest, maar toen bleef Brenet en ging Sambo op huurbasis naar Sparta Rotterdam. Afgelopen zomer wilde FC Twente hem definitief overnemen, maar het management van de speler gooide op het laatste moment roet in het eten.

Sambo speelde vorig seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam. Daar maakte de rechtsachter indruk. Desondanks komt hij dit seizoen niet veel aan spelen toe bij PSV: de teller staat dit seizoen op 94 eredivisieminuten verdeeld over negen invalbeurten.

Opinie:
Moet FC Twente nogmaals een poging wagen om Sambo naar Enschede te halen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Moet FC Twente nog een poging wagen voor Sambo?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties