Transfers

Transferwaarde Steijn door het dak, verdere stijging niet ondenkbaar

Transferwaarde Steijn door het dak, verdere stijging niet ondenkbaar

Na een korte voorbereiding wist Joseph Oosting genoeg: Sem Steijn hoort in de basis van FC Twente. Achteraf kan je niet anders stellen dan dat de trainer dat goed heeft gezien. Steijn is met twaalf goals de topscorer van FC Twente. In de gehele competitie maakten slechts vier spelers tot dusver meer doelpunten: Luuk de Jong (22), Vangelis Pavlidis (21), Santiago Giménez (19) en Brian Brobbey (14).

De goede prestaties van Steijn dit seizoen zijn ook bij de grote databureaus niet onopgemerkt gebleven. De verwachte transferwaarde (Estimated Transfer Value, oftewel ETV) die SciSports toekent aan de aanvallende middenvelder is het afgelopen half jaar door het dak gegaan. Er is een stijging van 2,7 naar 7,0 miljoen euro geconstateerd door Football Transfers. Dat betekent een stijging van de ETV van maar liefst 159,3 procent. Daarbij is een verdere stijging niet ondenkbaar.

Steijn kwam medio 2022 naar FC Twente. Na zijn komst naar Enschede had hij een marktwaarde van 1,4 miljoen euro. In een jaar tijd steeg dit met 1,3 miljoen euro (92,9 procent), maar in het halve jaar daarna is de transferwaarde van de 22-jarige Hagenees aanzienlijk verhoogd.

Steijn heeft nog een contract tot medio 2025, waarbij FC Twente de mogelijkheid heeft het contract met een jaar te verlengen. De club komt deze zomer dus voor een dilemma te staan: gaat het Steijn voor veel geld verkopen of behoudt het de aanvallende middenvelder met het oog op de vele Europese wedstrijden die waarschijnlijk op komst zijn?

Stelling: Als FC Twente deze zomer een bod van tien miljoen euro ontvangt op Steijn, moet het de speler verkopen. Eens of oneens? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Als FC Twente deze zomer een bod van tien miljoen euro ontvangt op Steijn, moet het de speler verkopen. Eens of oneens?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties