Transfers

Tuttosport: Burnley wil miljoenenbedrag voor Weghorst, AS Roma mengt zich in strijd

Tuttosport: Burnley wil miljoenenbedrag voor Weghorst, AS Roma mengt zich in strijd

Al maandenlang wordt gesproken over de mogelijke komst van Wout Weghorst bij FC Twente. De 31-jarige Bornenaar heeft al meerdere keren uitgesproken dat het zijn droom is om ooit nog voor de club te spelen. Of die droom deze zomer werkelijkheid gaat worden, is nog maar de vraag. Weghorst staat nog een jaar onder contract bij Burnley FC, dat naar verluidt een bedrag vraagt dat FC Twente nooit kan betalen.

Volgens de grote Italiaanse krant Tuttosport vraagt Burnley FC maar liefst tien miljoen euro voor Wout Weghorst. Dat is een prijs die FC Twente bij lange na niet kan betalen. AS Roma heeft zich inmiddels gemengd in de strijd om de handtekening van Weghorst. De club uit de Italiaanse hoofdstad is op zoek naar een opvolger voor Romelu Lukaku, maar zal Tammy Abraham eerst nog moeten verkopen. Er staat overigens een clausule in het contract van Weghorst. De hoogte van deze clausule fluctueert richting augustus, maar precieze bedragen zijn niet bekend.

Myron Boadu is voor FC Twente de andere optie voor de spitspositie. Afgelopen weekend werd echter bekend dat ook om zijn nek een niet te betalen prijskaartje hangt. AS Monaco wil maar liefst zeventien miljoen euro ontvangen voor de 23-jarige spits. Dat is het bedrag dat de Monagasken in 2021 betaalden aan AZ voor de diensten van Boadu. Naarmate de transferwindow vordert en AS Monaco vanwege de bizarre vraagprijs niet van Boadu afkomt, wordt een huurconstructie wellicht toch nog een optie. Voorlopig is de spits echter onhaalbaar.

Voor FC Twente ligt de topprioriteit op de transfermarkt op dit moment bij de spitspositie. Trainer Joseph Oosting vertelde dat het gaat om een ander type dan Ricky van Wolfswinkel. Dat is ofwel een lange, kopsterke spits, ofwel een snelle spits met diepgang. Weghorst past in het eerste profiel, Boadu in het tweede. Of één van deze topkandidaten naar FC Twente komt, valt echter nog zeer te betwijfelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties