Transfers

Twente-kansen Weghorst somber ingezien, twijfels over Ajax-geruchten

Twente-kansen Weghorst somber ingezien, twijfels over Ajax-geruchten

Al maanden hebben FC Twente en Wout Weghorst intensief contact met elkaar. Weghorst heeft meerdere malen aangegeven dat zijn droom is om ooit bij FC Twente te spelen, terwijl de club liet weten dat het de 31-jarige spits deze zomer graag in De Grolsch Veste verwelkomt. Na het winnende doelpunt voor het Nederlands elftal op het EK ziet een deel van de supporters de kansen van FC Twente om Weghorst binnen te halen echter somber in.

Dat merkt ook voor clubwatcher Leon ten Voorde. "De supporters en ook Arnold Bruggink dachten zondagmiddag tegen 17:00 uur wel: ai, kut", zegt Ten Voorde in De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Je hebt vanaf nu meerdere scenario's. Als Weghorst het hele EK had verpieterd op de bank, andere spelers waren in schijnwerpers gekomen of Nederland was via de zijdeur in de achtste finale uitgeschakeld, was de kans dat hij naar Twente gaat - ik wil niet zeggen dat dat honderd procent was, want je hebt de afgelopen weken toch ook wel wat andere verhalen gehoord - vrij reëel geweest."

"Maar nu hij op dit podium de winnende maakt, zie je wat dit losmaakt in heel Europa. Dat betekent dat clubs denken: hé, hij kan belangrijk zijn op dit niveau. Dat betekent ook dat Burnley, waar hij nog een jaar onder contract staat, achterover gaat leunen. Die gaan nu natuurlijk nooit een prijs noemen. Een goal is één of twee miljoen erbij", aldus Ten Voorde.

De laatste weken kwam in de media dat Weghorst meer oren zou hebben naar een transfer naar Ajax dan naar FC Twente. Ten Voorde weet niet of dat zo is. "Ik denk dat een speler wel gevoelig is als Ajax zich zou melden. We hebben het overal gelezen, maar we hebben nog nooit een citaat gelezen van iemand van Ajax of van Weghorst over Ajax."

Maar Weghorst is toch zo'n FC Twente-fan? Ga je dan wel naar Ajax? "Dat zou heel ongeloofwaardig zijn, omdat hij zijn liefde voor FC Twente duidelijk heeft aangegeven. Daar geloof ik ook echt wel in, dan ga je niet naar Ajax. Maar we gaan een beetje speculeren over iets dat naar buiten is gebracht. Het zal ongetwijfeld kloppen, maar hij heeft er zelf nog nooit wat over gezegd. Laten we er gewoon vanuit gaan dat hij in Nederland alleen voor Twente wil spelen. Alleen je moet wel reëel zijn, je weet ook niet wat het EK nog in petto heeft voor Weghorst."

"Als hij nog een goaltje maakt, zal er wel veel belangstelling voor hem komen. Dat is ontzettend opportunistisch, maar zo werkt het. Arnold Bruggink heeft al gezegd dat dit een transfer van de lange adem wordt. Dat zei hij vorige week. We zijn nu een week verder en nu is het al wel duidelijk dat dat zeker zo is. Burnley gaat achterover leunen." Kan er dan al een streep door de naam van Weghorst? "Er is wel een heel dun potloodstreepje doorheen gegaan. De kans dat Weghorst komt, is door die ene goal niet groter geworden, dat is de conclusie", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties