Transfers

Update: Streep door vermeende opvolger Sadílek

Update: Streep door vermeende opvolger Sadílek

Davy van den Berg is in de voorbije maanden gelinkt aan een mogelijke overstap naar FC Twente. De 24-jarige middenvelder van PEC Zwolle zou na goede seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie en de eredivisie in beeld zijn als mogelijke opvolger van Michal Sadílek, van wie FC Twente uitgaat dat hij gaat vertrekken.

Van den Berg geeft toe dat FC Twente hem gescout heeft. "Ik weet dat ze wedstrijden van mij hebben gekeken, maar in hoeverre ze dat interessant vonden weet ik niet. Het is niet diepgaand op dit moment", vertelt Van den Berg in gesprek met de Stentor. Aankomende zondag speelt hij met PEC tegen FC Twente. Wordt dat zijn laatste wedstrijd voor de Blauwvingers? "Dat zou zomaar kunnen, daar heb ik geen antwoord op. Voor nu is dat niet zo, ben ik heel politiek correct en focus ik me op PEC."

Dat Van den Berg toe is aan een vervolgstap in zijn carrière, mag echter duidelijk zijn. "Ik ben toe aan een stap hogerop, dat heb ik eerder ook aangegeven. Ik denk dat ik ook een goede leeftijd heb om een stap te maken. Binnen de eredivisie zou ik mooi vinden, ik ben van de Hollandse school, dat voetbal ligt me wel. Bij PEC blijven is ook geen straf. Wat dat betreft is verlengen nog steeds een optie", besluit Van den Berg.

Medio 2022 werd Van den Berg door PEC Zwolle overgenomen van Jong FC Utrecht. In zijn eerste seizoen maakte de 1,85 meter lange centrale middenvelder gelijk een uitstekende indruk. Hij was goed voor drie goals en zeven assists in 33 wedstrijden. Dit seizoen laat de linkspoot zien ook in de eredivisie goed mee te kunnen. In 29 wedstrijden maakte hij vijf goals en gaf hij twee assists.

Afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (1-1) keerde hij na een blessure terug in de basis. Aankomende zondag zal hij dus zijn opwachting maken tegen FC Twente. Van den Berg heeft een marktwaarde van 1,5 miljoen euro en heeft een contract tot medio 2025 in Zwolle.

Update: Er kan een streep door de naam van Van den Berg. De 24-jarige middenvelder van PEC is niet beeld, zo meldt clubwatcher Leon ten Voorde op X.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties