Transfers

Van Bergen lijkt overstap naar FC Twente te zien zitten: "Dat is geen stapje terug"

Van Bergen lijkt overstap naar FC Twente te zien zitten: "Dat is geen stapje terug"

In 2015 werd Mitchell van Bergen de jongste debutant in de clubgeschiedenis van Vitesse. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd toen hij 16 jaar, 3 maanden en 21 dagen oud was tegen FC Twente, de club die nu interesse in hem toont. Van Bergen speelde 28 eredivisiewedstrijden voor Vitesse om in 2018 naar sc Heerenveen te vertrekken. De Friezen betaalden 500.000 euro.

Drie jaar, 88 eredivisiewedstrijden, zestien goals en acht assists later vertrok Van Bergen op 22-jarige leeftijd voor twee miljoen euro naar de Franse middenmoter Stade de Reims. Daar is de rappe buitenspelers de afgelopen twee seizoenen niet helemaal lekker uit de verf gekomen, zo ziet hij zelf ook. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze voor Stade de Reims. "Misschien is het niet helemaal goed geweest voor mijn carrière of voor mijn ontwikkeling, alleen ik ben wel blij dat ik dit heb mogen meemaken", vertelt Van Bergen in gesprek met Voetbalzone.

Heeft Van Bergen het gevoel dat zijn club afspraken niet heeft nagekomen? "Er zijn dingen besproken. Ik kiijk persoonlijk heel kritisch naar mezelf. Mijn rendement is gewoon bijna niks geweest hier. Ik ben wel gehaald als rechtsbuiten en ik heb in totaal twee hele wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld. Dus ja, dat is niet veel in twee jaar", aldus de 23-jarige aanvaller.

Wat is nu het belangrijkste voor de carrière van Van Bergen? "Dat ik ergens moet gaan voetballen waar ik gewaardeerd word en gewoon gas kan geven. Ik heb geen zin meer om stil te staan in mijn carrière. Ik wil gewoon ergens voetballen waar ik ook het gevoel heb dat je echt ergens om speelt, dat je druk voelt, dat je gewoon lekker kan voetballen. Ik hoop dat er iets moois op mijn pad komt. Ik ben gewoon op zoek naar iets. Misschien een stapje terug is voor mij ook niet heel erg."

Ziet hij de eredivisie als een stapje terug? "Dat ligt eraan welke club." FC Twente? "Dat zie ik niet als een stapje terug", besluit Van Bergen. Technisch directeur Arnold Bruggink liet eerder weten dat de club al in gesprek is geweest met zowel Van Bergen als zijn club Stade de Reims. Bruggink gaf al aan te denken dat Van Bergen wel trek heeft in een overstap naar FC Twente.

Stade de Reims is een club die de zijkanten, al helemaal door de komst van Keito Nakamura en Mohamed Daramy, goed bezet heeft. Wellicht mag Van Bergen, die nog tot medio 2025 een contract heeft in Reims, de club voor een redelijk bedrag verlaten. De marktwaarde van de aanvaller, die zowel op links- als rechtsbuiten inzetbaar is, wordt geschat op 1,2 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties