Transfers

Van Bergen nu al uitgespeeld? "Zegt wel iets over zijn situatie bij FC Twente"

Van Bergen nu al uitgespeeld? "Zegt wel iets over zijn situatie bij FC Twente"

Afgelopen zomer was er heel lang de hoop dat FC Twente Facundo Pellistri op huurbasis over kon nemen van Manchester United. Toen dit toch niet realistisch bleek schakelde Arnold Bruggink door en kwam hij terecht bij Mitchell van Bergen. De snelle buitenspeler zat op een dood spoor bij Stade Reims en zag een terugkeer naar Nederland wel zitten. Hoewel een groot deel van de supporters twijfels hadden over zijn komst, werd de rechtsbuiten voor maar liefst vier jaar vastgelegd.

De twijfels zaten met name in de cijfers van Van Bergen. Hij staat te boek als een snelle en dreigende aanvaller, maar met te weinig rendement. Na 48 optredens in de Franse competitie bleef de teller steken op nul goals en slechts twee assists. Ook in zijn laatste seizoen bij sc Heerenveen was hij maar zes keer beslissend met vier goals en twee assists in 32 wedstrijden.

Ook bij FC Twente gaat het nog niet zoals gewenst. Daan Rots is de vaste keuze als rechtsbuiten en inmiddels klopt ook Younes Taha nadrukkelijk op de deur. Hij viel acht keer in en scoorde twee keer in de afgelopen twee duels. Van Bergen staat na één basisplek en negen invalbeurten op nul treffers en nul assists. En wat zegt het dat Oosting afgelopen vrijdag alle aanvallers inbracht, behalve Van Bergen? Is hij nu al uitgespeeld bij FC Twente?

"Dat zegt wel iets over zijn situatie", zegt Ten Voorde aan tafel bij Voetbalpraat. "De buitenspeler die Bruggink zocht heeft hij niet gevonden. Dat werd uiteindelijk Van Bergen. Ze zochten een speler met diepgang en snelheid, want dat ontbrak nog in de selectie." Er werd naar verluidt een miljoen euro betaald aan Stade Reims. "Wat ik dan opvallend vind, is dat hij een vierjarig contract heeft gekregen", vervolgt Ten Voorde. "Dat hoort natuurlijk bij de onderhandeling en misschien had hij anders niet getekend." Perez is niet verbaasd dat het nog niet werkt met Van Bergen. "Het is totaal niet mijn speler", besluit hij het onderwerp.

Poll

Zie jij het nog zitten in Van Bergen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties