Transfers

Van der Kraan verklaart afwijzen Vitesse: "Mijn handen jeukten wel"

Van der Kraan verklaart afwijzen Vitesse: "Mijn handen jeukten wel"

Paul van der Kraan heeft op 1 februari het algemeen directeurschap van FC Twente overgedragen aan Dominique Scholten. Van der Kraan blijft voorlopig wel actief binnen de club als adviseur. Hij zal zich onder andere nog bezighouden met het nieuwe trainingscentrum in Enschede. Daarnaast zal hij ook de nog maar 35-jarige Scholten blijven ondersteunen. Van der Kraan denkt twee dagen per week te blijven besteden aan zijn taken bij FC Twente.

Toch leek er even een kink in de kabel te komen, want Vitesse probeerde Van der Kraan terug te halen naar Arnhem voor een tweede periode als puinruimer. De club verkeert zowel sportief als financieel in zwaar weer en benaderde Van der Kraan. Die besloot het aanbod af te wijzen. Hij legt uit waarom.

"Vitesse heeft me verleden week benaderd. Ik heb toen 24 uur bedenktijd gevraagd en daarna laten weten dat ik er niet op in zou gaan", aldus Van der Kraan aan tafel bij Voetbaltijd. "Niet vanwege de club of de uitdaging, want mijn handen die jeukten wel, alleen heb ik gemeend een punt te moeten zetten achter mijn werkzame leven. Dat heb ik weloverwogen gedaan en daar is veel over nagedacht door mij. Dan moet ik er niet binnen twee weken weer op terugkomen."

"Ik heb het er uiteraard thuis over gehad en ook voor mezelf de zaken op een rijtje gezet. Het leven waarvoor ik nu gekozen heb, in principe vijf dagen vrij en twee dagen nog wat doen, dat is mooi. Dat is beter dan me in een nieuw avontuur te storten waarbij ik 70, 80 of misschien wel 90 uur per week bezig moet zijn. En waarbij je minder leuke besluiten moet nemen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties