Transfers

Van Wolfswinkel positief over contractverlenging: "Dan komen we er vanzelf een keer uit"

Van Wolfswinkel positief over contractverlenging: "Dan komen we er vanzelf een keer uit"

FC Twente wil ook na dit seizoen door met Ricky van Wolfswinkel. De 35-jarige spits sloot medio 2021 aan bij FC Twente nadat er een einde kwam aan zijn avontuur bij FC Basel. In de afgelopen jaren heeft hij bewezen zowel binnen als buiten het veld een meerwaarde te zijn. Dit is dan ook de reden dat FC Twente Van Wolfswinkel graag binnenboord wil houden. Zelf lijkt de spits hier ook wel oren naar te hebben.

"We hebben gesprekken gevoerd. We staan er allemaal positief in. Ik heb het super naar mijn zin hier. Het is de laatste drie jaar goed gegaan en dat gevoel heb ik nog steeds", aldus Van Wolfswinkel in gesprek met ESPN. "Ik ben hier drie jaar gelden binnengekomen toen FC Twente hele realistische doelen had gesteld. De afgelopen drie jaar werd er boven verwachting gepresteerd en hebben we iets heel moois opgebouwd met z'n allen. Ik voel me daar echt onderdeel van en dat zal een reden kunne zijn om te blijven."

Heb je misschien nog ambities om bij een buitenlandse club aan de slag te gaan? "Ik denk dat je extra koestert wat je hebt. Ik heb ook mooie jaren gehad in het buitenland. Soms voelt richting Enschede ook wel als een stukje buitenland", grijnst de spits. "Nee, ik heb het enorm naar mijn zin hier en het zou voor mij een hele mooie plek zijn om te blijven."

En wat houdt je tegen om niet nu al die krabbel te zetten? "Ik wil daar mijn tijd voor nemen. Je gaat richting een leeftijd dat je fit wil zijn en ook iedere keer wil leveren. Dat lukt nog steeds en in dat opzicht zit het wel goed. Maar er zijn ook andere belangrijke dingen die meespelen. Maar als ik fit blijf en plezier blijf houden, dan komen we er vanzelf een keer uit."

Poll

Hoop jij dat Van Wolfswinkel nog een jaar blijft?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties