Transfers

Van Wolfswinkel spreekt zich uit over mogelijke contractverlenging

Van Wolfswinkel spreekt zich uit over mogelijke contractverlenging

Ricky van Wolfswinkel is dit seizoen goud waard voor FC Twente. Als invaller scoorde hij al zeven treffers; nu als basisspits gaat de 35-jarige spits vrolijk door met doelpunten maken. De teller staat nu op elf doelpunten, waarvan er vier in de laatste vijf wedstrijden kwamen. Gezien de vele Europese wedstrijden die volgend jaar mogelijk op het programma staan voor FC Twente, kan het uiterst interessant zijn om Van Wolfswinkel, wiens contract deze zomer afloopt, nog een jaar in Enschede te houden.

FC Twente ligt momenteel op koers om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. Zou Champions League-voetbal in De Grolsch Veste een extra motivatie kunnen zijn voor Van Wolfswinkel om bij te tekenen? "Dat zou best kunnen, ja. Tuurlijk", zegt de reserve-aanvoerder in gesprek met Voetbal International.

"Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat ik belangrijk kan zijn, dat ik me fit blijf voelen. Als dat zo is, dan is het voor mij altijd een optie om bij Twente te blijven." Een terugkeer bij Vitesse ziet hij niet gebeuren. "Het is weleens ter sprake gekomen, maar ik denk dat ik mijn tijd hier wel heb gehad. Een heel mooie tijd, daar ben ik trots op", geeft Van Wolfswinkel aan.

Toen Manfred Ugalde in januari vertrok, gaven technisch directeur Arnold Bruggink en trainer Joseph Oosting aan alle vertrouwen te hebben in Van Wolfswinkel. De spits bewijst nu dat hij nog steeds van grotere waarde kan zijn. Met het verlengen van de routinier zou FC Twente in ieder geval al één spits hebben vastliggen voor volgend seizoen, waarin zijn (Europese) ervaring zeker van pas zou kunnen komen.

Van Wolfswinkel is echter geen goedkope speler: het was voor FC Twente al relatief duur om hem naar Enschede te halen en zijn salaris werd afgelopen seizoen wegens een automatische contractverlenging ook nog eens maal 1,25 gedaan. Gezien zijn grote waarde zou FC Twente echter toch kunnen overwegen met de spits te verlengen.

Naast Van Wolfswinkel zal er nog wel een spits bij moeten komen. Myron Boadu zal na dit seizoen terugkeren naar AS Monaco, waarvan hij gehuurd is. FC Twente wil Wout Weghorst natuurlijk graag naar De Grolsch Veste halen, maar het is nog afwachten of dat financieel haalbaar is. In de zeventienjarige Lucas Vennegoor of Hesselink ziet FC Twente veel potentie, maar het is nog te vroeg om hem het vertrouwen te geven als tweede spits.

Opinie: Zie jij Van Wolfswinkel graag nog een jaar blijven? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Nog een jaartje Ricky?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties