Transfers

Van Wolfswinkel verklapt: "Dan is het voor mij een optie om bij FC Twente te blijven"

Van Wolfswinkel verklapt: "Dan is het voor mij een optie om bij FC Twente te blijven"

FC Twente is bezig aan een goede reeks. De Tukkers wonnen vier van de laatste vijf wedstrijden en is volop in de race voor een plek in de voorronde van de Champions League. De grote concurrent is AZ dat afgelopen weekend genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sparta. Omdat FC Twente wel wist te winnen is het gat met de Alkmaarders nu opgelopen tot zeven punten.

Ook Feyenoord verspeelde punten door gelijk te spelen bij PSV. Het gat tussen Feyenoord en FC Twente is nu zes punten, zelfs kleiner dan het gat tussen FC Twente en AZ. Toch richt de ploeg zich nu op de meer realistische derde plek. "Daar ligt onze focus natuurlijk op. Het seizoen is nog lang. Ajax hopen we kwijt te zijn, maar AZ staat nog te dichtbij om ons rijk te rekenen", aldus Ricky van Wolfswinkel in gesprek met Jakobs van Voetbal International.

De spits is sinds het vertrek van Ugalde weer aanvalsleider en flink op dreef. Hij scoorde in de afgelopen vijf wedstrijden vier keer en houdt Myron Boadu nog altijd op de bank. "We moeten lekker naar onszelf blijven kijken. Als wij verslappen en niet honderd procent geven, gaan we het onszelf nog moeilijk maken. Als team maken wij het verschil, als we dat blijven doen worden we derde."

Zou het behalen van die derde plek een reden zijn om bij te tekenen? "Dat zou best kunnen, ja. Tuurlijk. Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat ik belangrijk kan zijn, dat ik me fit blijf voelen. Als dat zo is, dan is het voor mij altijd een optie om bij Twente te blijven." Oosting vergelijkt Van Wolfswinkel graag met Teddy Sheringham die op latere leeftijd heel belangrijk was voor Manchester United. "De trainer gooit Sheringham er weleens in, ja, een mooie vergelijking. Op mijn leeftijd ga ik nog altijd graag vol de strijd in."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties