Transfers

Van Wolfswinkel ziet terugkeer bij jeugdclub Vitesse niet zitten

Van Wolfswinkel ziet terugkeer bij jeugdclub Vitesse niet zitten

Voor Ricky van Wolfswinkel stond zaterdagavond een bijzondere wedstrijd op het programma. Met FC Twente ging hij op bezoek bij jeugdclub Vitesse, waar hij tussen 2001 en 2009 en in het seizoen 2016-2017 speelde. Van Wolfswinkel heeft nog altijd warme gevoelens bij Vitesse, maar ziet een terugkeer bij de club niet zitten.

"Het is weleens ter sprake gekomen, maar ik denk dat ik mijn tijd hier wel heb gehad. Een heel mooie tijd, daar ben ik trots op", vertelt Van Wolfswinkel over een mogelijke terugkeer bij Vitesse in gesprek met Voetbal International. Wel hoopt hij dat het snel beter zal gaan met de Arnhemmers.

"Het is zonde dat Vitesse op alle facetten zo’n strijd voert, maar ik heb er wel alle hoop op dat ze het in de competitie in ieder geval recht kunnen trekken", zegt de spits tegenover De Telegraaf. "Ze hebben vorige week punten gepakt en het ons ook heel lastig gemaakt, al hebben we dat deels ook zelf gedaan. Als ze die lijn volgende week kunnen doortrekken in de hele belangrijke wedstrijd tegen RKC, dan kunnen ze een goede stap zetten. Ik denk dat ze zeker de play-off-plek gaan halen en voldoende kwaliteit hebben om het over de streep te trekken."

"FC Twente heeft een flinke klap achteruit gehad. Ik denk dat ze nu de juiste mensen hebben om de club te leiden. Daar zijn ze heel goed mee bezig de afgelopen vier jaar. Ik hoop dat er ook bij Vitesse een duidelijke lijn in komt en dat er rust komt voor de club, zodat ze weer kunnen gaan spelen om de plekken waar ze thuis horen."

Er zijn spelers die uit respect niet juichen tegen hun oude club. Van Wolfswinkel toonde echter 'gewoon' zijn vreugde. "Je bent gewoon blij, omdat je scoort. Wij hebben ook onze doelstellingen. Ik gun Vitesse het allerbeste, maar wij moeten ook gas geven om de doelstellingen te halen die wij hebben. Als je dan scoort zit daar ook emotie en adrenaline in."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties