Transfers

Verbeek ziet 'rare snuiter' Weghorst als bankzitter bij FC Twente

Verbeek ziet 'rare snuiter' Weghorst als bankzitter bij FC Twente

FC Twente hoopt komende zomer Wout Weghorst te kunnen presenteren als de nieuwe spits. De 31-jarige aanvaller staat nog onder contract bij het Engelse Burnley FC dat op het punt van degraderen staat uit de Premier League. Als we de technisch directeur van Hoffenheim, de club die Weghorst momenteel huurt, mogen geloven, heeft de Engelse club geen geld om hem volgend seizoen te behouden. Dat biedt kansen voor FC Twente, maar ook Hoffenheim lijkt hem graag over te willen nemen.

Arnold Bruggink ziet Weghorst graag komen, net als het overgrote deel van de Twente-supporters. Maar er is ook een deel die Weghorst liever niet ziet komen. Maar hoe denkt voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek over de mogelijke komst van Weghorst? Volgens RTV Oost presentator Bert van Losser staat de spits garant voor doelpunten in de eredivisie, maar daar is Verbeek nog niet van overtuigd.

"Hij is al heel lang weg en het droogt nu wel een beetje op. In Duitsland is hij ook niet meer verzekerd van een basisplaats." Dat Weghorst garant staat voor goals gaat er bij Verbeek niet in. "De statistieken bewijzen dat niet zo de afgelopen tijd." Dan komt de clubloze trainer met een opmerkelijk voorstel. "De rol als pinchhitter bij het Nederlands elftal, dat zie ik misschien wel weggelegd voor hem. Maar dan is de vraag hoe de persoon Weghorst daarmee omgaat als hij niet in de basis staat."

"Als je kijkt naar de hechtheid en hoe FC Twente als team functioneert, dan is hij wel een aparte snuiter in de gelederen. Dan is de vraag hoe anderen daar weer op reageren. Daar heb ik wel mijn twijfels bij. Niks ten nadele van de persoon Weghorst, maar hij vraagt wel een speciale behandeling en het is maar de vraag of hij in staat is om anderen beter te laten voetballen." Van Wissing voelt niet zoveel bij een rol als pinchhitter.

"Ik vind dat hij niet zo goed kan koppen." Verbeek pareert: "Ik vind niet dat hij heel goed kan voetballen. Zijn specifieke kwaliteiten zijn met name zijn instelling. Hij maakt wel oorlog en hij heeft in het verleden bewezen dat hij wel een goal kan maken. Maar als je kijkt naar zijn beperktheid in de kleine ruimte en het combinatievermogen, dan zeg ik: daar blinkt hij niet in uit. Daarom is het heel knap wat hij gepresteerd heeft, want elke keer heeft hij zich volmondig als basisspeler geprofileerd en hij heeft het Nederlands elftal gehaald. Maar als ik kijk naar hoe FC Twente voetbalt en wat ze zoeken in de spits, dan heb ik mijn vraagtekens of hij de ideale basisspeler is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties