Transfers

Video | Weghorst vertelt over FC Twente-droom: "Stond altijd op Vak-P"

Video | Weghorst vertelt over FC Twente-droom: "Stond altijd op Vak-P"

Wout Weghorst heeft opnieuw uitgesproken dat het zijn droom is om ooit nog voor FC Twente te spelen. De 31-jarige spits is van kinds af aan supporter van de club en heeft altijd gezegd, zelfs toen hij nog amateur was, dat hij ooit in De Grolsch Veste ging spelen. Technisch directeur Arnold Bruggink wil dat komende zomer mogelijk maken, maar dan moet Weghorst flink wat salaris inleveren en moet Burnley FC water bij de wijn doen.

In gesprek met Viaplay krijgt Weghorst de vraag welke dromen er voor de spits nog zijn op voetbalvlak. "Ik heb het eigenlijk altijd gezegd: uiteindelijk heb ik nog één droom en dat is om bij FC Twente te spelen. Ik denk dat je daar misschien een beetje op doelde", antwoordt Weghorst.

"Als kleine jongen ging ik daar zelf naartoe met mijn broers. We zaten zelf op Vak-P, in het fanatieke deel van Twente. Dat is iets waarvan ik altijd heb gezegd: daar zou ik supergraag nog eens willen voetballen in mijn carrière. Uiteindelijk moet je zien hoe het gaat." De interviewer zegt dat hij zich kan voorstellen dat Weghorst nog wel van waarde wil zijn, dus niet op zijn 37e naar FC Twente zal gaan. Weghorst besluit: "Ik hoop dat ik nog steeds fit ben op mijn 37e, dat ik dan nog steeds van waarde kan zijn."

Aankomende zomer zal FC Twente proberen Weghorst naar Enschede te halen, al zal dat niet makkelijk worden. De spits uit Borne heeft een doorlopend contract tot medio 2025 bij Burnley FC en heeft een geschatte marktwaarde van negen miljoen euro. Mogelijk zit er een opening bij een degradatie van de Engelse club, die momenteel zeven punten onder de streep staat in de Premier League. Weghorst heeft eerder aangegeven niet op het tweede niveau te willen voetballen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties