Transfers

Voetbalpraat ESPN: "Ajax kan beter voor Zerrouki kiezen dan voor Reijnders"

Voetbalpraat ESPN: "Ajax kan beter voor Zerrouki kiezen dan voor Reijnders"

Eerder deze week werd bekend dat Ajax wil gaan voor AZ-middenvelder Tijjani Reijnders. De oud-jeugdspeler van FC Twente is bezig aan een goed seizoen bij AZ en wordt gezien als potentiële vervanger van Edson Alvarez waarmee de afspraak is gemaakt dat hij bij een goed bod mag vertrekken. De Mexicaan stond in januari nog op de radar bij Chelsea FC.

Een andere speler die door de analisten al enige tijd wordt genoemd als de opvolger van Alvarez is Ramiz Zerrouki. Maar wie van de twee spelers is nu de meest geschikte opvolger van de Mexicaan? Reijnders of toch Zerrouki? Marciano Vink, Leonne Stentler en Kees Luijckx hebben het erover tijdens de uitzending van Voetbalpraat bij ESPN.

Vink is zeer gecharmeerd van Reijnders, maar ziet hem niet als de directe opvolger van Alvarez. "Hij is meer een acht dan een controleur. Hij heeft een beetje Alvarez in zich, maar ook een beetje Berghuis. Hij is eigenlijk overal op het veld. Het is een dynamische speler met oog voor de ruimte. Hij heeft ook een goede functionele techniek, heeft een goed schot en komt ook rond de zestien. Dit soort spelers zijn zeer gewild. Overal zoeken ze spelers met zoveel energie. Verdedigend werk schuwt hij ook niet."

"Dan kan Ajax toch beter Zerrouki kiezen?", is de vraag van Leonne Stentler. "Als ik Ajax was zou ik toch op Zerrouki gaan zetten. Zeker omdat hij veel meer een Alvarez-type is. Daarbij ligt Reijnders vast tot 2027 en Zerrouki tot 2024. AZ wil niet graag aan Ajax verkopen en zal de volle mep gaan vragen."

Luijckx is het volkomen eens met Stentler. Dan gooit Vink er een ander idee in. "Zerrouki én Reijnders dan?" Luijckx: "Dat is helemaal goed. Maar ik denk dat Zerrouki meer een hele gerichte aankoop is. Reijnders vind ik een fantastische speler, nog wel wisselvallig, maar het is meer een allround-speler. Het is geen Klaassen, het is geen Taylor, geen Berghuis en geen Alvarez. Ik denk niet dat hij specifiek genoeg is voor één van die posities waarin hij het verschil moet gaan maken."

Stel: Alleen Ajax en Feyenoord bieden komende zomer het bedrag dat FC Twente wil hebben voor Zerrouki. Zie je hem dan liever vertrekken naar Feyenoord of Ajax?

Poll

Zie je Zerrtouki liever vertrekken naar Feyenoord of naar Ajax?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties