Transfers

Voormalig Twente-target tekent bij Ajax na geweldige periode bij Franse bekerwinnaar

Voormalig Twente-target tekent bij Ajax na geweldige periode bij Franse bekerwinnaar

FC Twente wilde in de zomer van 2020 graag middenvelders Branco van den Boomen en Stijn Spierings inlijven. Beide middenvelder vertrokken echter naar Toulouse FC, dat uitkomt in de Franse Ligue 1. Vooral Van den Boomen doet het erg goed in Frankrijk. Eerder dit seizoen werd hij al gelinkt aan een overstap naar de Nederlandse competitie, namelijk aan PSV. Hij vertrekt nu echter naar Ajax.

Van den Boomen maakt na dit seizoen de transfervrije overstap van Toulouse naar Amsterdam, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder gaat bij Ajax een vierjarig contract ondertekenen. Vermoedelijk wordt de transfer dinsdag of woensdag officieel bekendgemaakt. Daarmee wordt hij de eerste aankoop van de nieuwe technisch directeur Sven Mislantat, de 'Data-Duitser' die hem op het spoor kwam door zijn data.

In de zomer van 2020 kon of wilde FC Twente het bedrag dat nodig was om Van den Boomen over te nemen van De Graafschap niet betalen. Destijds vertrok Van den Boomen, die op dat moment een geschatte marktwaarde had van een kleine 500.000 euro, voor 350.000 euro naar Toulouse FC. Drie jaar later wordt zijn marktwaarde geschat op negen miljoen euro, gaat hij transfervrij tekenen bij Ajax en zal de 27-jarige middenvelder ongetwijfeld nauwlettend in de gaten gehouden worden door bondscoach Ronald Koeman.

Overigens loopt het contract van de wat defensiever ingestelde Stijn Spierings deze zomer ook af bij Toulouse FC, dat eind april de Franse beker won. De tevens 27-jarige middenvelder kwam net als Van den Boomen in de zomer van 2020 naar Frankrijk. Voor hem werd destijds 500.000 euro betaald. Ook hij is vaste basisklant bij de club. Inmiddels is zijn marktwaarde vier miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties