Transfers

Vraagtekens bij contract Van Bergen: Handelde FC Twente onder tijdsdruk?

Vraagtekens bij contract Van Bergen: Handelde FC Twente onder tijdsdruk?

Kenneth Perez uitte na de wedstrijd Sparta - FC Twente flinke kritiek op Mitchell van Bergen. De aanvaller viel in de tweede helft in en gaf de assist op de 2-2 van Naci Ünüvar. Dit moment was snel weer vergeten toen de snelle buitenspeler in de laatste minuut van de blessuretijd voor eigen succes te gaan. Hij haalde uit van buiten de zestien en de bal ging huizenhoog over. Perez gaf aan dat als hij trainer zou zijn geweest, hij Van Bergen direct had gewisseld. Ook zei hij dat Van Bergen niets anders kan dan rennen.

"Dat is de makkelijke taal van een analist, om dat in de studio te roepen. Maar het zegt wel iets over het moment. Hoe slecht en stom het is", aldus clubwatcher Leon ten Voorde die de actie van Van Bergen ook afkeurt. "Hij schoot ook min of meer uit stand. Hoe kun je dat nu doen? Je hebt aan de zijkanten spelers vrij en in de zestien stonden genoeg spelers van FC Twente. Speel die bal naar de zijkant en ga van daaruit weer voetballen en zoek het moment." Ook Tubantia-collega Fardau Wagenaar vond het een onbezonnen actie. "Je wil dan even de held uithangen en dat doe je dan zo onbesuisd en onbenullig. Dat slaat toch nergens op?"

Ten Voorde was ook niet onder de indruk van de invalbeurt van de man die afgelopen zomer voor één miljoen werd overgenomen van Stade Reims. "Hij had een goede bal op Ünüvar bij de 1-1, maar hij viel voor de rest wel heel erg slecht in. Je weet hoe supporters dan zijn. Dan wordt alles erbij gehaald. Dat het een slechte aankoop is. Dat is allemaal wat voorbarig, maar hij heeft het tot dusver niet gebracht."

"Maar dat wil niet meteen zeggen dat hij een gehaktbal is die er niets van kan", breekt Wagenaar in. Ten Voorde: "Die jongen heeft in Frankrijk bijna niet gevoetbald. We zijn nu zestien wedstrijden onderweg en dan moet je het hier van een paar invalbeurten hebben. Hij stond in de derby tegen Heracles in de basis, maar toen was het ook niet goed genoeg. Zondag heeft hij best wel lang gespeeld en was het weer niet goed genoeg. Ik denk dat Van Bergen ongelooflijk uit de zak heeft gekregen na de wedstrijd. Er was echt sacherijn bij FC Twente na afloop."

Mogen we concluderen dat Van Bergen niet de juiste aankoop is geweest? "Ik vind het te vroeg om hem nu al af te serveren. Ik heb eerder al wel gezegd dat ik het opvallend vind dat hij een vierjarig contract heeft gekregen. Dat vind ik echt heel erg lang. Maar FC Twente zocht toen een speler met diepgang. Die konden ze niet krijgen." Hiermee doelt Ten Voorde op Facundo Pellistri van Manchester United. "En toen kwam Van Bergen. Ik denk dat FC Twente toen onder tijdsdruk heeft gehandeld en hem vier jaar hebben vastgelegd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties