Transfers

Weghorst en Oosting hebben bijzondere band: "Die halen het beste bij elkaar naar boven"

Weghorst en Oosting hebben bijzondere band: "Die halen het beste bij elkaar naar boven"

FC Twente beschikt na het vertrek van huurling Myron Boadu nog over één spits, namelijk routinier Ricky van Wolfswinkel. In de zoektocht naar een tweede spits lijkt het terechtgekomen te zijn bij Wout Weghorst. De aanvaller uit Borne wil immers zelf ook heel graag spelen bij de club waar hij als jonge jongen fan van was. Weghorst heeft een bijzondere relatie met trainer Joseph Oosting vanuit de tijd dat ze samen bij FC Emmen zaten.

Nicky van der Gijp, host van FC Afkicken, begint over deze relatie. "Weghorst heeft een band met Oosting. In het verleden hebben ze samen gewerkt. Dat was in de tijd dat ze bij FC Emmen zaten (tussen 2012 en 2013). Oosting was toen assistent-trainer daar. Hij vertelde ook dat hij Weghorst best wel veel advies heeft gegeven over zijn carrière. Hij vertelde hem dat hij in Nederland moest blijven, naar AZ moest gaan en dat ze altijd al veel contact hebben gehouden. Het advies wat hij toen heeft gegeven kan zich terugbetalen", vertelt hij in FCA Daily van FC Afkicken.

Nicky Bartens haakt hier op in. "Zeker ook als je ziet wat voor speler Weghorst is. Hij gaat zo lekker op vertrouwen en op het persoonlijke vlak. Als dat goed is, dan gaat hij echt enorm aan. Ik kan me heel goed voorstellen dat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Ik vraag me af of Oosting meer uit Weghorst zou krijgen dan een andere trainer."

Van der Gijp denkt van wel. "Als ik heb gezien hoe hij met Michiel Kramer werkte. Dat klinkt stom, maar allebei zijn het van die overdreven karakters (Kramer en Weghorst). Hoe Oosting met hem omging en hem op zijn gemak kon stellen, want dat is niet de gemakkelijkste voetballer, dan moet dat met Weghorst ook honderd procent kunnen. Weghorst is dan ook nog wel een paar klassen beter", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties