Transfers

Weghorst gaat voor clubliefde: "Alles wordt klaargemaakt voor de transfer naar FC Twente"

Weghorst gaat voor clubliefde: "Alles wordt klaargemaakt voor de transfer naar FC Twente"

Wout Weghorst heeft afgelopen weekend in een interview opnieuw uitgesproken dat hij graag in het shirt van FC Twente wil spelen. Deze keer deed hij dit in een interview met Viaplay. Het was de tweede openbare flirt in korte tijd en technisch directeur Arnold Bruggink heeft inmiddels laten weten dat de liefde van twee kanten komt. Afgelopen winter werd er tevergeefs een poging gedaan om Weghorst op te halen, maar dat bleek financieel onmogelijk, aldus de spits. Komende zomer is de kans een stuk groter.

"Hij zwijmelde weg alsof hij zijn grote liefde voor het eerst zag. Je zag aan de fonkeling in zijn ogen dat alles nu gereed wordt gemaakt voor een transfer van Wout Weghorst naar FC Twente", vertelt Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. Of het financieel ook haalbaar is, moet nog blijken. Weghorst heeft een doorlopend contract tot medio 2025 met een marktwaarde van negen miljoen euro. Dat lijkt het grootste struikelblok.

De verwachting is dat Burnley FC gaat degraderen. Wil de club dan meewerken aan een transfer? "Weghorst wil daar niet blijven. Dan wordt de vraag: wat gaat Burnley voor hem vragen. Kun je dat een beetje rekken. Hoe langer je wacht hoe minder geld hij gaat kosten. Alleen moet FC Twente misschien voorronde Champions League spelen en dan heb je de selectie wel graag op tijd zo goed als rond. Als Weghorst komt, moet je er niet eind augustus mee aankomen als je voorronde Champions League speelt."

Ten Voorde heeft wel een positief gevoel bij de transfer. "Als je zo om elkaar heen aan het dansen bent, dan denk ik dat beide partijen wel een indicatie hebben. Weghorst wil deze zomer naar FC Twente. Dat is nu wel duidelijk, toch? En FC Twente is zeer geïnteresseerd. Nogmaals, ik denk dat alles wordt klaargemaakt voor een transfer van Weghorst naar FC Twente. Of het lukt is vers twee, maar ik denk dat het uiteindelijk niet om de financiën gaat. Hij weet dat hij bij FC Twente niet zoveel gaat verdienen als bij Burnley of Hoffenheim. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Hij gaat nu echt voor de clubliefde. Voor de romantiek. Het is mooi dat dat nog bestaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties