Transfers

Wie is Sayfallah Ltaief: De totaal onverwachte eerste aanwinst van FC Twente?

Wie is Sayfallah Ltaief: De totaal onverwachte eerste aanwinst van FC Twente?

Sayfallah Ltaief werd vrijdagochtend gepresenteerd als eerste FC Twente-aanwinst van het nieuwe seizoen. De 24-jarige Tunesiër wordt overgekocht van het Zwitserse FC Basel, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan FC Winterthur. Het is een totaal onverwachte aanwinst en een naam die bij weinig FC Twente-supporters een belletje doet rinkelen. Daarom gingen we op onderzoek uit: wie is Sayfallah Ltaief precies?

Op 22 april 2000 werd Sayfallah, kortweg Sayf, Ltaief geboren in Zürich, Zwitserland. Hij is Tunesisch international, maar woont al zijn hele leven in Zwitserland en bezit ook de Zwitserse nationaliteit. Ltaief doorliep de jeugdopleidingen van FC Zürich en FC Kosova voordat hij op achttienjarige leeftijd werd opgepikt door FC Winterthur.

Na in de Onder 21 te hebben gespeeld, debuteerde Ltaief in juni 2020 bij FC Winterthur, dat destijds op het tweede niveau speelde. De aanvaller kreeg af en toe een basisplaats, totdat blessures roet in het eten gooiden. Ltaief lag er een tijdje uit, maar keerde begin 2021 terug. Daarna had hij lang niet altijd een basisplaats bij FC Winterthur, maar topclub FC Basel was overtuigd van zijn potentie en nam de vleugelflitser per 1 juli 2021 definitief over.

Het eerste halfjaar bij FC Basel was niet succesvol. Ltaief speelde tien officiële wedstrijden - waarvan twee in de basis - en scoorde daarin geen enkele keer. Wel maakte hij in september zijn debuut voor de Tunesische nationale ploeg. FC Basel besloot de aanvaller in januari te verhuren aan FC Winterthur. Hij speelde in de tweede helft van het seizoen 2022-2023 vijftien wedstrijden, waarvan zes in de basis. Dit seizoen speelt Ltaief ook nog op huurbasis voor FC Winterthur, waar hij echt los is gebrand.

Ltaief begon het seizoen nog als bankzitter, maar is als linksbuiten uitgegroeid tot vaste waarde bij FC Winterthur, dat verrassend in de kampioensgroep van de Zwitserse competitie is geëindigd en daarin zesde van de zes teams gaat worden. Ltaief speelde dit seizoen 33 wedstrijden (23 basisplaatsen, 10 invalbeurten) en kwam daarin tot 8 goals en 6 assists. Opvallend genoeg pakte de 1,78 meter lange aanvaller ook 8 gele kaarten. In de Afrika Cup mocht de 24-jarige Tunesiër driemaal invallen. Tunesië ging er in de poulefase al uit.

Door zijn achtste gele kaart was Ltaief geschorst voor de thuiswedstrijd tegen FC Lugano van donderdagavond. Daardoor kon de aanvaller donderdag zijn transfer naar FC Twente afronden. Hij werd opgehaald van Schiphol en zette in De Grolsch Veste zijn handtekening onder een contract tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. Met Ltaief heeft FC Twente de eerste linksbuiten al binnen. Technisch directeur Arnold Bruggink zal ongetwijfeld nog een linkervleugelaanvaller aan de selectie toe willen voegen. De andere buitenspelers in de selectie zijn momenteel Daan Rots, Younes Taha en Mitchell van Bergen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties