Transfers

Zaakwaarnemer Namli bevestigt interesse FC Twente: "Hij wil zich bij een grote club bewijzen"

Zaakwaarnemer Namli bevestigt interesse FC Twente: "Hij wil zich bij een grote club bewijzen"

Younes Namli is één van de spelers die de afgelopen weken is gelinkt aan FC Twente. De 29-jarige middenvelder van PEC Zwolle is na dit seizoen transfervrij op te halen, omdat de Zwollenaren de optie in zijn contract niet hebben gelicht. De Deen heeft echter meer clubs waaruit hij kan kiezen, vertelt zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai van Forza Sports Group.

"Younes is inderdaad onder meer in beeld bij FC Utrecht en FC Twente. Maar zo zijn er nog wel meer clubs in binnen- en buitenland waarmee we in contact zijn." Volgens Kanhai is de aanvallende middenvelder zelfs in beeld bij de Nederlandse topclubs. "Dat klopt. Younes staat ook op de radar bij clubs uit de traditionele top-drie van de Eredivisie."

Waar hij volgend seizoen speelt kan Kanhai nu nog niet zeggen. "Binnenkort zal duidelijk worden waar hij zijn carrière gaat voortzetten", vervolgt de belangenbehartiger in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. Younes zelf is er in ieder geval op gebrand zich bij een grotere club te bewijzen. Het allerliefst op het hoogste niveau. Hij wil bewijzen dat hij de ervaring, de kwaliteiten en het vertrouwen heeft om ook in de top van Nederland te kunnen spelen."

De 29-jarige Deen is dit seizoen al goed voor vier doelpunten en acht assists bij de Zwollenaren. Hij speelt dit seizoen voornamelijk als rechtsbuiten, maar hij kan evengoed als nummer tien uit de voeten. Namli, die bezig is aan zijn tweede periode bij PEC Zwolle, speelde in het verleden onder andere voor Sparta, Colorado Rapids (Amerika) en het Russische FK Krasnodar.

Mocht FC Twente Namli over willen nemen, dan hoeft het geen transfersom te betalen aan de huidige nummer 11 van de eredivisie. De linkspoot is in het bezit van een aflopend contract. Eerder dit seizoen werd ook PEC-middenvelder Davy van den Berg aan FC Twente gelinkt als een mogelijke vervanger van Michal Sadílek. Vooralsnog valt hier niets concreets over te melden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties