Transfers

Zaakwaarnemer Weghorst deze week naar Engeland: Burnley staat voor dilemma

Zaakwaarnemer Weghorst deze week naar Engeland: Burnley staat voor dilemma

Deze week vliegt Simon Cziommer, de zaakwaarnemer van Wout Weghorst, naar Engeland om te praten met Burnley FC-voorzitter en eigenaar Alan Pace. Hij verwacht dat Burnley niet verder wil met Weghorst, maar daar zijn ook twijfels over.

Nicky Bartens van FC Afkicken vraagt zich af of de onlangs gedegradeerde Engelse club mee gaat werken. "Weghorst heeft na volgend seizoen een aflopend contract. Hij zal het daar natuurlijk sowieso niet gaan verlengen. Dan loopt hij gratis de deur uit", constateert Bartens in FCA Daily.

Burnley FC staat voor een dilemma. "Aan de ene kant is dat voor Burnley misschien nadelig, maar aan de andere kant: als je Weghorst toch nog kan gebruiken om te proberen of je weer de Premier League in kan en hem daarna zonder transfersom naar Twente kan laten gaan, is dat misschien wel een win-winsituatie", aldus Bartens, die wel weet dat Weghorst niet op het tweede Engelse niveau wil spelen.

"Ik vraag me af hoeveel hij nu zou moeten kosten voor Twente", haakt Bart Obbink in. Nicky van der Gijp, zoon van René, reageert. "Twente kan niet een transfersom van zes à zeven miljoen ophoesten, dus het zal niet zoveel zijn. Dan ben ik het wel met jou eens: kan Burnley in het Championship een spits halen van niveau Weghorst voor drie miljoen? Waarschijnlijk niet. Maar goed, daar gaan ze dus deze week over in gesprek", besluit Van der Gijp.

Opinie: Welk bedrag vind jij dat FC Twente maximaal op tafel moet leggen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties