Transfers

Zeefuik topkandidaat bij FC Twente als vervanger voor Ugalde

Zeefuik topkandidaat bij FC Twente als vervanger voor Ugalde

Als de transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou doorgaat, en daar heeft het alle schijn van, dan moet FC Twente op zoek naar een nieuwe spits. Inmiddels zijn er al meerdere namen de revue gepasseerd, maar de meest belangrijke target lijkt nu FC Volendam-spits Lequincio Zeefuik. De 19-jarige spits heeft een aflopend contract bij FC Volendam en dat maakt hem extra interessant.

Zeefuik is nog maar net 19 jaar en maakt indruk bij FC Volendam. De laatste drie wedstrijden als basiskracht luisterde hij op met een doelpunt. FC Twente is niet de enige club die de 1.92 meter lange aanvaller op de korrel heeft. Ook AZ zit achter hem aan. Zijn huidige marktwaarde is 500.000 euro. Maar hoe concreet is de interesse van FC Twente?

"Zeefuik is Het is een interessante speler. Het is een talent, maar niet de een-op-een opvolger van Ugalde. Het is ook een hele andere type speler. Laten we eerlijk zijn: Ugalde heeft in de speelwijze van FC Twente wel een belangrijke rol. Sportief gezien is zijn vertrek ook wel pijnlijk, want je kunt gewoon derde worden. Maar Zeefuik staat hoog op het lijstje", erkent de clubwatcher bij De Ballen Verstand.

Mocht Zeefuik tekenen bij FC Twente, dan moet hij de concurrentiestrijd aan met Ricky van Wolfswinkel. Omdat Ugalde weigert nog te spelen voor FC Twente zal de routinier zondag starten in de kraker tegen Feyenoord. "Bij FC Twente hebben ze er alle vertrouwen in dat Ricky dit kan doen. Als invaller heeft hij het geweldig gedaan. Ik zag ergens dat hij de Rols Royce onder de invallers werd genoemd omdat hij de meeste goals heeft gemaakt als invaller. Zeven stuks en dat is heel erg knap. Maar nu als basisspeler, met alle respect op zijn 34e, wordt dat wel een ander verhaal."

Naast Zeefuik wordt ook de naam van Sidney van Hooijdonk genoemd in het geruchtencircuit. Die zit op een dood spoor bij Bologna en heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan als huurling bij sc Heerenveen. Er kleeft echter wel een nadeel aan de spits, zijn vader Pierre kan niet door één deur met Maurice, de vader van Sem Steijn. Ook Ten Voorde vindt het geen goed idee. "Nee, niet dopen. Te veel ruis, dus niet aan beginnen." Dan sluit de clubwatcher af met het belangrijkste nieuws: "Zeefuik is eerste kandidaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties